JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

41,3 miljoonaa iPhonea ja 3,7 miljoonaa Mac-tietokonetta. Apple on yhä selkeämmin älypuhelinfirma. Vuoden toisen neljänneksen (Applen kirjanpidossa tilivuoden kolmas neljännes) liikevaihto oli ennätyssuuri, peräti 53,3 miljardia dollaria.

Huhti-kesäkuussa Apple myi vain prosentin verran enemmän iPhone-puhelimia kuin vuotta aikaisemmin. iPadeja meni kaupaksi 11,5 miljoonaa, mikä on viisi prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Pieniä huolenaiheita Tim Cookin johtamalle yritykselle kuitenkin tuottanee Maccien heikko menekki. Kappalemääräisesti myynti pieneni vuodessa 13 prosenttia ja liikevaihdossa mitattuna viisi prosenttia. Miksi Macbook ei mene kaupaksi?

Monien mielestä Apple teki virheitä edellisen Macbook-päivityksen kanssa vuonna 2016. Tuolloin laitteesta poistettiin perinteiset Macin liitännät ja ne korvattiin vain USBC:llä. Tämän takia käyttäjien piti hankkia erilaisia adaptereita jo valmiiksi kalliin Maccinsa kylkeen. Tällä strategialla ei uusia käyttäjiä hankita.

Toisaalta Macbookin myyntimäärät ovat olleet varsin tasaisia. Viimeisen kahdeksan vuoden ajan volyymi on pysynyt 4-6 miljoonan kappaleen välillä vuosineljänneksittäin. Piikki lukuihin tulee aina uusien mallien tullessa markkinoille.

Moni analyytikko näkeekin, että MacOS alkaa olla menneen talven lumia ja Applen tulevaisuus on joka laitteelle viilatussa iOS:ssä. Tämä olisi iso pettymys monille. MacOS on Windowsin kompuroidessa näyttänyt aina todella hyvältä ja tuntunut fiksulta. On iso kysymys, voisiko iOS läppäreissä yltää samaan.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
21hreplyretweetfavorite
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
 
 

ny template