JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

41,3 miljoonaa iPhonea ja 3,7 miljoonaa Mac-tietokonetta. Apple on yhä selkeämmin älypuhelinfirma. Vuoden toisen neljänneksen (Applen kirjanpidossa tilivuoden kolmas neljännes) liikevaihto oli ennätyssuuri, peräti 53,3 miljardia dollaria.

Huhti-kesäkuussa Apple myi vain prosentin verran enemmän iPhone-puhelimia kuin vuotta aikaisemmin. iPadeja meni kaupaksi 11,5 miljoonaa, mikä on viisi prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Pieniä huolenaiheita Tim Cookin johtamalle yritykselle kuitenkin tuottanee Maccien heikko menekki. Kappalemääräisesti myynti pieneni vuodessa 13 prosenttia ja liikevaihdossa mitattuna viisi prosenttia. Miksi Macbook ei mene kaupaksi?

Monien mielestä Apple teki virheitä edellisen Macbook-päivityksen kanssa vuonna 2016. Tuolloin laitteesta poistettiin perinteiset Macin liitännät ja ne korvattiin vain USBC:llä. Tämän takia käyttäjien piti hankkia erilaisia adaptereita jo valmiiksi kalliin Maccinsa kylkeen. Tällä strategialla ei uusia käyttäjiä hankita.

Toisaalta Macbookin myyntimäärät ovat olleet varsin tasaisia. Viimeisen kahdeksan vuoden ajan volyymi on pysynyt 4-6 miljoonan kappaleen välillä vuosineljänneksittäin. Piikki lukuihin tulee aina uusien mallien tullessa markkinoille.

Moni analyytikko näkeekin, että MacOS alkaa olla menneen talven lumia ja Applen tulevaisuus on joka laitteelle viilatussa iOS:ssä. Tämä olisi iso pettymys monille. MacOS on Windowsin kompuroidessa näyttänyt aina todella hyvältä ja tuntunut fiksulta. On iso kysymys, voisiko iOS läppäreissä yltää samaan.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template