JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

41,3 miljoonaa iPhonea ja 3,7 miljoonaa Mac-tietokonetta. Apple on yhä selkeämmin älypuhelinfirma. Vuoden toisen neljänneksen (Applen kirjanpidossa tilivuoden kolmas neljännes) liikevaihto oli ennätyssuuri, peräti 53,3 miljardia dollaria.

Huhti-kesäkuussa Apple myi vain prosentin verran enemmän iPhone-puhelimia kuin vuotta aikaisemmin. iPadeja meni kaupaksi 11,5 miljoonaa, mikä on viisi prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Pieniä huolenaiheita Tim Cookin johtamalle yritykselle kuitenkin tuottanee Maccien heikko menekki. Kappalemääräisesti myynti pieneni vuodessa 13 prosenttia ja liikevaihdossa mitattuna viisi prosenttia. Miksi Macbook ei mene kaupaksi?

Monien mielestä Apple teki virheitä edellisen Macbook-päivityksen kanssa vuonna 2016. Tuolloin laitteesta poistettiin perinteiset Macin liitännät ja ne korvattiin vain USBC:llä. Tämän takia käyttäjien piti hankkia erilaisia adaptereita jo valmiiksi kalliin Maccinsa kylkeen. Tällä strategialla ei uusia käyttäjiä hankita.

Toisaalta Macbookin myyntimäärät ovat olleet varsin tasaisia. Viimeisen kahdeksan vuoden ajan volyymi on pysynyt 4-6 miljoonan kappaleen välillä vuosineljänneksittäin. Piikki lukuihin tulee aina uusien mallien tullessa markkinoille.

Moni analyytikko näkeekin, että MacOS alkaa olla menneen talven lumia ja Applen tulevaisuus on joka laitteelle viilatussa iOS:ssä. Tämä olisi iso pettymys monille. MacOS on Windowsin kompuroidessa näyttänyt aina todella hyvältä ja tuntunut fiksulta. On iso kysymys, voisiko iOS läppäreissä yltää samaan.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2