JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tähän asti on ajateltu, että Bluetooth-yhteys kahden laitteen välillä täysin turvallinen eikä sitä voi murtaa. Israelilaisen Technionin teknillisen instituutin tutkijat ovat kuitenkin onnistuneet murtamaan salauksen. Tämä tapahtui osana väitöskirjatutkimusta instituutin kyberturvallisuuden tutkimuskeskuksessa.

Bluetoothista on tullut suosittu laitteiden yhdistämiskeino, koska kyse on ollut kahden laitteen parituksesta, eikä niiden yhdistämisestä verkon välityksellä. Tämä on ollut helppoa ja turvallista.

Esimerkiksi kuulokkeiden yhdistäminen vaatii vahvistusta käyttäjältä älypuhelimessa. Laitteiden välille muodostuu näin salattu tietoliikennekanava, jonka on ajateltu olevan immuuni kaikenlaisille hyökkäyksille. Yhteyttä on lisäksi päivitetty uusimmilla salaustekniikoilla.

Technionin professorit Lior Neumann ja Eli Biham työstivät vuosia teoreettista mallia, joka hyödyntäisi tekniikan uusimpien versioiden haavoittuvuutta. Tutkijoiden kehittämä tekniikka paljastaa laitteiden jakaman salausavaimen ja antaa kolmannelle laitteelle mahdollisuuden päästä kiinni yhteyteen. Jos yhteyteen ei vaikuta millään tavoin, käyttäjille ei voi olla mitään tietoa siitä, että liikennettä kuunnellaan.

Bluetoothin paritus käyttää elliptiseen käyrään perustuvaa ECC-salausta. Parituksen hetkellä salausavain muodostuu tämän matemaattisen mallin mukaan. Technionin tutkijat onnistuivat luomaan menetelmän, jolla määritellään tietty piste käyrällä ilman, että tämä operaatio tulkitaan laitteissa vaaralliseksi. Tämän pisteen avulla paritus voidaan tehdä näin luodulla avaimella.

Tutkijat ovat informoineet sekä Bluetooth SIG:tä että CERT-tietoturvakeskusta Carnegie Mellon -yliopistossa. Tieto haavoittuvuudesta on mennyt myös suurimmille yrityksille, jotka kehittävät piirisarjoja ja Bluetoothia tukevia käyttöjärjestelmiä.

Esimerkiksi Google määritteli aukon kuukausi sitten ”vakavaksi” ja toimitti siihen nopeasti paikkauksen. Apple jakoi päivityksensä viime viikolla. Kestää toki aikansa, ennen kuin eri valmistajien piirisarjat – vaikkapa kuvan tuore BT5-piirisarja Dialog Semiconductorilta – saavat oman paikkauksensa.

Käyttäjien kannalta Bluetooth-haavoittuvuus on lähinnä akateeminen.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2