JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Järjestelmäpiirien suunnittelu on erittäin haastavaa. Ison osan toiminnallisista lohkoista voi jo saada valmiina siruina, mutta niiden liittäminen toisiinsa saman kotelon sisällä on erittäin hankalaa. Intel aikoo ratkaista ongelman uudelle liitännällä.

Kyse on AIB-väylästä (Advanced Interface Bus). Kyse on fyysinen liitäntä, jota jo käytetään Intelin EMIB-väylän (Embedded Multi-Die Interconnect Bridge) edullisimmissa versioissa.

Intelin visiossa AIB on yksinkertainen, edullinen ja tehokas fyysinen liitäntä IP-lohkojen välillä piirin sisällä. Näitä IP-lohkoja Intel nimittää nyt termillä chiplet. Termi kääntyy huonosti, mutta on sukua sovelmille eli appleteille.

Intel tarjoaa AIB-liitäntää rojaltivapaasti asiakkaille. Yhtiö lupaa valmista speksiä jo lähiviikkoina. Auki on se, saako AIB-väylä oman konsortionsa. Parempi ja nopeampi tapa olisi liittää AIB osaksi jonkun nykyisen väyläyhteenliittymän tarjontaa.

Vastaavia piirinsisäisiä väyliä on esitelty toki aiemminkin. Mikään niistä ei kuitenkaan ole noussut standardin asemaan. Tähän asti AIB-väylää on käytetty vain Intelin omissa piireissä, esimerkiksi FPGA-piirien liittämisessä Xeon-prosessoreihin.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
21hreplyretweetfavorite
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
 
 

ny template