JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Järjestelmäpiirien suunnittelu on erittäin haastavaa. Ison osan toiminnallisista lohkoista voi jo saada valmiina siruina, mutta niiden liittäminen toisiinsa saman kotelon sisällä on erittäin hankalaa. Intel aikoo ratkaista ongelman uudelle liitännällä.

Kyse on AIB-väylästä (Advanced Interface Bus). Kyse on fyysinen liitäntä, jota jo käytetään Intelin EMIB-väylän (Embedded Multi-Die Interconnect Bridge) edullisimmissa versioissa.

Intelin visiossa AIB on yksinkertainen, edullinen ja tehokas fyysinen liitäntä IP-lohkojen välillä piirin sisällä. Näitä IP-lohkoja Intel nimittää nyt termillä chiplet. Termi kääntyy huonosti, mutta on sukua sovelmille eli appleteille.

Intel tarjoaa AIB-liitäntää rojaltivapaasti asiakkaille. Yhtiö lupaa valmista speksiä jo lähiviikkoina. Auki on se, saako AIB-väylä oman konsortionsa. Parempi ja nopeampi tapa olisi liittää AIB osaksi jonkun nykyisen väyläyhteenliittymän tarjontaa.

Vastaavia piirinsisäisiä väyliä on esitelty toki aiemminkin. Mikään niistä ei kuitenkaan ole noussut standardin asemaan. Tähän asti AIB-väylää on käytetty vain Intelin omissa piireissä, esimerkiksi FPGA-piirien liittämisessä Xeon-prosessoreihin.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template