JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Saksalainen Segger tunnetaan ennen kaikkea mikro-ohjainten ja IoT-laitteiden kehitystyökalujen toimittajana. Nyt yritys on esitellyt täysin uuden käyttöjärjestelmän kaikille 8-, 16- ja 32-bittisille mikro-ohjaimille.

Käyttöjärjestelmä on nimeltään emPack. Sillä Segger tähtää erityisesti IoT-laitteiden ja sulautettujen järjestelmien suorittimiin. emPack on optimoitu suorituskykyä ja pientä muistintarvetta varten. Ideana on, ettei se tarvitse erillistä, ulkoista muistia ohjaimen rinnalle.

Seggerin mukaan emPackin komponentit on koodattu puhtaalla C-kielellä ja ne voidaan kääntää standardeilla ANSI/ISO C -kääntimillä. Pakettiin kuuluvat embOS, emWin, emFile, embOS/IP, emUSB-Device, emUSB-Host, emModbus, emCompress, emCrypt, emSecure, emSSL, emSSH, ja Seggerin IoT Toolkit.

Kaikki alustan komponentit toimivat saumattomasti yhteen. Niitä testataa jatkuvasti eri valmistajien ohjaimilla. Seggerin mukaan laitekehitykseen pääsee emPackin avulla helposti ja lisäksi valmis alusta säästää kheittäjän aikaa ja tuottaa aiempaa nopeammin testattuja komponentteja.

Iso etu emPackissa on käännettävyys eli portattavuus. Siirtyminen toiselle mikro-ohjaimelle vaatii hyvin vähän muutoksia, vaikka uudella ohjaimella olisi eri prosessoriydin.

Lisätietoa emPackista löytyy Seggerin sivuilta.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template