JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Saksalainen Segger tunnetaan ennen kaikkea mikro-ohjainten ja IoT-laitteiden kehitystyökalujen toimittajana. Nyt yritys on esitellyt täysin uuden käyttöjärjestelmän kaikille 8-, 16- ja 32-bittisille mikro-ohjaimille.

Käyttöjärjestelmä on nimeltään emPack. Sillä Segger tähtää erityisesti IoT-laitteiden ja sulautettujen järjestelmien suorittimiin. emPack on optimoitu suorituskykyä ja pientä muistintarvetta varten. Ideana on, ettei se tarvitse erillistä, ulkoista muistia ohjaimen rinnalle.

Seggerin mukaan emPackin komponentit on koodattu puhtaalla C-kielellä ja ne voidaan kääntää standardeilla ANSI/ISO C -kääntimillä. Pakettiin kuuluvat embOS, emWin, emFile, embOS/IP, emUSB-Device, emUSB-Host, emModbus, emCompress, emCrypt, emSecure, emSSL, emSSH, ja Seggerin IoT Toolkit.

Kaikki alustan komponentit toimivat saumattomasti yhteen. Niitä testataa jatkuvasti eri valmistajien ohjaimilla. Seggerin mukaan laitekehitykseen pääsee emPackin avulla helposti ja lisäksi valmis alusta säästää kheittäjän aikaa ja tuottaa aiempaa nopeammin testattuja komponentteja.

Iso etu emPackissa on käännettävyys eli portattavuus. Siirtyminen toiselle mikro-ohjaimelle vaatii hyvin vähän muutoksia, vaikka uudella ohjaimella olisi eri prosessoriydin.

Lisätietoa emPackista löytyy Seggerin sivuilta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template