JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Euroopan Unioni mätkäisi Googlelle ennätykselliset 4,3 miljardin euron sakot, koska Androidin määräävä asema rikkoo kilpailulainsäädäntöä. Google toki valittaa päätöksestä, mutta sillä voi olla todella suuria seurauksia. Google jopa vihjasi, että Androidista voi tulla maksullinen alusta.

Kiista liittyy tulkintaan siitä, rajoittaako Android kilpailua vai avaako se päinvastoin tietä uusille innovaatioille. Googlen pääjohtaja Sundar Pichain mukaan jo vuonna 2007 päätettiin tarjota Androidia laitevalmistajille ja operaattoreille ilmaiseksi.

Pichain mukaan Androidin kehittämiseen on investoitu miljardeja dollareita ja alusta tuottaa yhtiölle liikevaihtoa vain, jos Android-sovelluksia käytetään kilpailevien sovellusten sijaan. Samalla se tarkoittaa, että jotkut sovellukset on aina asennettu Android-alustalle, kuten Chrome-selain ja Google-haku.

Komission tutkimusten mukaan Google-hakua käytetään Androidilla 95 prosentissa laitteista, kun taas Windows-puhelimissa Google-haun osuus putoaa neljännekseen. Komission johtopäätökseen mukaan haun esiasennus tuo merkittäviä etuja Googlelle Androidissa.

Yhdysvalloissa EU:n päätöstä on pidetty osana kauppasotaa, joka liittyy presidentti Donald Trumpin päätöksiin tullimaksuista. Huolestuttavampaa on kuitenkin Sundar Pichain twiitissään viittaama mahdollisuus, että Androidista tulisi maksullinen alusta.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
21hreplyretweetfavorite
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
 
 

ny template