JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Samsung kertoo saaneensa valmiiksi mobiililaitteiden LPDDR5-muistien kehitystyön. 8 gigabitin LPDDR5-muistit on tarkoitettu erityisesti tuleviin 5G-älypuhelimiin ja niiden tuotanto alkaa asiakaskysynnän myötä, Samsung ilmoittaa.

LPDDR-määritykset viittaavat väylätekniikoihin, jotka on kehitetty erittäin alhaisella käyttöjännittellä toimiviin laitteisiin. Datanopeus on jopa 6400 megabittiä sekunnissa, mikä on puolitoista kertaa nykyisiä LPDDR4-siruja nopeammin.

Samaan aikaan tulevat LPDDR5-piirit operoivat 1,1 voltin jännitteellä. Samsungin mukaan tulossa on myös 1,05 voltin piirit, joissa datanopeus rajoittuu ”vain” 5,5 gigabittiin sekunnissa.

Samsungin mukaan nopeuden kasvu perustuu ennen kaikkea muistilohkojen tai ”pankkien” määrän kasvattamiseen kahdeksasta kuuteentoista yhdessä DRAM-solussa. Piireissä tullaan myös käyttämään deep sleep -tilaa, joka kutistaa piirin tehonkulutuksen valmiustilassa noin puoleen nykyisten LPDDR4-piirien lukemista.

Markkinoille odotetaan ensimmäisiä uusilla muisteilla varustettuja älypuhelimia jo lähikuukausina.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
21hreplyretweetfavorite
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
 
 

ny template