JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kun on pari viikkoa käyttänyt Linux Mintin uutta 19-versiota eli ”Taraa”, on todella vaikea ymmärtää, miksi Linux ei valtaa PC-koneiden työpöytiä suurella vyöryllä. Uusin Mint voi hyvinkin olla parasta, mitä työpöydille on tuotu. Datamation kuitenkin selittää, miksi Linux ei pärjää käyttäjien koneissa samoin kuin kaikissa sulautetuissa ratkaisuissa ja teollisuudessa.

Ykkössyyksi Datamation listaa sen, ettei Linux tule ennakkoon asennettuna koneisiin. Suurimmassa osassa tietokoneita on Windows valmiina ja pitää olla erityinen syy ladata koneeseen Linux. Monelta valmistajalta voi toki ostaa koneen, josta Linux löytyy valmiina, mutta giganteista ja powereista niitä ei löydy.

Toinen iso löytyy ihmisten mukavuudenhalusta. Yleensä ihminen ei halua vaihtaa tuttua ja turvallista uuteen, vaikka perustelut olisivat kuinka päteviä. Linuxilta tavallaan puuttuu ”legacy-ohjelmistot”, eli työkalut joita peruskäyttäjä on tottunut käyttämään.

Datamationin mukaan Linuxin tiedostonjako on toteutettu tavalla, joka vaatii käyttäjältä vähän enemmän. Grafiikkakorttien tuki on tunnetusti suppeampi. Tunnetuimmat ja suosituimmat pelit tehdään Windowsille, ja niin edelleen.

Datamationin listaan voi tutustua täällä.

 

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2