JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kun on pari viikkoa käyttänyt Linux Mintin uutta 19-versiota eli ”Taraa”, on todella vaikea ymmärtää, miksi Linux ei valtaa PC-koneiden työpöytiä suurella vyöryllä. Uusin Mint voi hyvinkin olla parasta, mitä työpöydille on tuotu. Datamation kuitenkin selittää, miksi Linux ei pärjää käyttäjien koneissa samoin kuin kaikissa sulautetuissa ratkaisuissa ja teollisuudessa.

Ykkössyyksi Datamation listaa sen, ettei Linux tule ennakkoon asennettuna koneisiin. Suurimmassa osassa tietokoneita on Windows valmiina ja pitää olla erityinen syy ladata koneeseen Linux. Monelta valmistajalta voi toki ostaa koneen, josta Linux löytyy valmiina, mutta giganteista ja powereista niitä ei löydy.

Toinen iso löytyy ihmisten mukavuudenhalusta. Yleensä ihminen ei halua vaihtaa tuttua ja turvallista uuteen, vaikka perustelut olisivat kuinka päteviä. Linuxilta tavallaan puuttuu ”legacy-ohjelmistot”, eli työkalut joita peruskäyttäjä on tottunut käyttämään.

Datamationin mukaan Linuxin tiedostonjako on toteutettu tavalla, joka vaatii käyttäjältä vähän enemmän. Grafiikkakorttien tuki on tunnetusti suppeampi. Tunnetuimmat ja suosituimmat pelit tehdään Windowsille, ja niin edelleen.

Datamationin listaan voi tutustua täällä.

 

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template