JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Texas Instruments on esitellyt uusia DLP-ohjaimia, joilla voidaan tuoda teollisuustasoinen nanoluokan tarkkuus myös edullisiin 3D-tulostimiin ja 3D-skannereihin. Tekniikka on käytännössä samaa, jota on käytetty mustesuihkutulostimien lukupäissä, televisioissa ja pikoprojektoreissa.

3D-tulostamisessa ja pikavalmistuksessa tulostettava kohde pitää kopioida joko valmiista mallitiedostosta tai skannauksesta. Skannerit ovat olleet erittäin kalliita ja hitaita. TI:n uudet piirit tekevät skannereista selvästi, jopa viisi kertaa nykyskannereita nopeampia.

DLPC347x-sarjan ohjaimet yhdistetään DLP Pico -mikropeileihin. Tarjolla on neljä eri mikropeiliä, joiden tarkkuus yltää 480p-taossta aina 1080p-tasolle. Näiden tarkkuus ja kytkentänopeus tuovat nanoluokan eli mikronien tarkkuuden sekä muotojen skannaukseen että niiden tulostamiseen.

3D-tulostamisen lisäksi tekniikkaa voidaan hyödyntää esimerkiksi hammaskuvantamisessa, 3D-mallinnuksessa ja robotiiikan 3D-konenäössä. Ohjaimien avulla TI tuo teollisuusluokan DLP4500- ja DLP9000-piirisarjojen tarkkuuden uusille markkinoille.

Texasin DLP-tekniikan käyttämisestä 3D-skannauksessa voi lukea lisää yhtiön verkkosivuilla.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template