JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

DRAM-piireistä on edelleen pulaa. Sen takia muistien hinnat nousevat. Suuremmat näytöt ja paremmat näytönohjaimet nostavat PC-laitteen keskihintaa tänä vuonna, Gartner arvioi.

Tällä on monia seurauksia. Perinteisten PC-tietokoneiden myyntimäärä jää tänä vuonna 195 miljoonaan. Samalla ns. ultrabookien myynti kasvaa hieman, mutta kokonaismarkkinat jää silti viime vuotta pienemmäksi. Kaikkiaan PC-tietokoneita myydään 260 miljoonaa kappaletta.

Matkapuhelimissa Gartner arvioi tämän vuoden myyntimääräksi 1867 miljoonaa kappaletta. Tämä on parikymmentä miljoonaa enemmän kuin viime vuonna, mutta käytännössä kännykkämarkkinakaan ei enää kasva. Valmistajat joutuvat nyt kaappaamaan markkinaosuuksia kilpailijoiltaan.

Gartnerin ennusteet povaavat tilanteen säilyvän samanlaisena myös tulevina vuosina. Ensi vuonna PC-koneita myytään 263 miljoonaa kappaletta ja seuraavana vuonna 262 miljoonaa. Matkapuhelimia myydään 1888 miljoonaa kappaletta ensi vuonna ja 1901 miljoona vuonna 2020.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2