JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Suomen Erillisverkot varautuu monikymmenkertaiseen viranomaisverkko VIRVEn kuormitukseen normaaliin verrattuna Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien tapaamisen aikaan. Lisäkapasiteetti varmistetaan keskeissä kohteissa siirrettävillä tukiasemilla.

VIRVEn liiketoimintajohtaja Jarmo Vinkvistin mukaan kapasiteettiä on lisätty kohteisiin, joissa huippuvieraat pitävät kokousta tai majoittuvat. - Kapasiteettia voidaan lisätä pysyvästi lisäämällä radioyksiköitä nykyisiin tukiasemiin tai tuomalla alueelle siirrettäviä Virve-tukiasemia, Vinkvist selventää.

Kasvava liikenne ja huippukokouksen luonne pakottavat Erillisverkot nostamaan omaa valmiuttaan muutenkin. – Valvomossa lisätään valmiutta. Lisäksi taustalla toimivat omien ja ulkopuolisten yhteistyökumppaneiden asiantuntijoiden määrää lisätään.

Ensi viikon maanantaina Helsingissä järjestettävä suurvaltajohtajien tapaaminen nostaa myös turvallisuushenkilöstön määrää merkittävästi. Vinkvistin mukaan eri viranomaiset ilmoittavat itse määrät, joita tapahtuman takia tarvitsee lisätä.

- Virve-verkkoa saa käyttää vain ennakkoon kuvan hakeneet. USA:n tai Venäjän viranomaiset eivät ole hakeneet Virven käyttölupaa, Vinkvist sanoo.

Suurvaltojen turvallisuuspalvelut voivat toki tuoda omia verkkojaan Suomeen kokouksen ajaksi. Näiden verkkojen käyttöä hallinnoi Viestintävirasto.

Helsinki on ennenkin isännöinyt Yhdysvaltain ja Venäjän johtajien tapaamisia, muun muassa vuosina 1975, 1990 ja 1997. Tuolloin turvallisuusympäristö oli hyvin erilainen ja viranomaisyhteistyö on ottanut noista ajoista valtavia harppauksia.

- Vielä vuosituhannen vaihteeseen asti viranomaisilla oli jopa 50 erillistä, analogista verkkoa, eikä viranomaisten välinen toiminnan koordinointi ollut yhtä toimivaa kuin nykyään. Nykyinen yhteinen VIRVE-verkko mahdollistaa entistä sujuvamman yhteistoiminnan ja Suomesta onkin tullut edelläkävijä turvallisuustoimijoiden yhteistyössä, Jarmo Vinkvist päättää.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2