JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Huawei on tuonut myyntiin kaksi uutuusläppäriä, joista varsinkin huippumalli Matebook X Pro yrittää selvästi haastaa Applen Macbook Pron asemaa markkinoiden kärkikannettavana.

Huawein mukaan MateBook X Pro tuo puhelimista tuttuja ominaisuuksia tietokonemaailmaan. Näytön reunat ovat puhelintyyliin hyvin ohuet, mikä tekee siitä erittäin modernin näköisen. Tässä vertailussa Macbookit näyttävät väistämättä vähän ikääntyneiltä.

MateBook X Pron runko on valmistettu lentokoneteollisuudestakin tutusta alumiinisekoituksesta, joten se on yhtä kestävä kuin kevytkin. Näyttö on aikaisempaa isompi 3000 x 2000 pikselin resoluutiolla ja 3:2-kuvasuhteella.

Näyttä Huawei kutsuu nimellä FullView, sillä se vie 91 prosenttia kannen pinta-alasta. Käytännössä 12-tuumaiseen runkoon mahtuu näyttö, jollainen olisi aiemmin ollut vain 13,9-tuumaisessa kannettavassa.

Huawein mukaan MateBook X Pro on ensimmäinen kannettava, jossa on virtaa säästävä LTPS-paneeli, jollaisia on aiemmin käytetty muun muassa matkapuhelimissa. Kannettavan Eye Comfort Mode -tila vähentää sinistä valoa, suojaten käyttäjän silmiä.

Pieni koko on edellyttänyt joitakin erikoisratkaisuja. Sormenjälkitunnistin on sijoitettu virtanappulaan. Kamera nousee tarvottaessa ylös näppäimistöstä. Kamera olisi ollut vaikea sijoittaa näytön yläreunaan ja alas painettuna ratkaisu toimii myös tietoturvan kannalta.

MateBook X Pro prosessori on kahdeksannen sukupolven Intel Core i7, jollaista Macbookeista ei vielä löydy. Testeissä tämä näkynee pienenä suorituskykyetuna ainakin peleissä. Erillinen Nvidia GeForce MX150 -näytönohjain tuonee riittävästi tehoa myös pelaajille.

Entä se Macbookin haastaminen? Jos pitää pelaamisesta, Matebook X Pro voi olla juuri oikea kone, vaikkakaan 1899 euron hinta ei ole mikään halpa. Suurin kompastuskivi läppärissä on käyttöjärjestelmä, siinä Macbookit vetävät edelleen pidemmän korren.

Samaan aikaan Matebook X Pron kanssa Huawei toi tarjolle Matebook D:n, jonka hinta on 999 euroa.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2