JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Huawei on tuonut myyntiin kaksi uutuusläppäriä, joista varsinkin huippumalli Matebook X Pro yrittää selvästi haastaa Applen Macbook Pron asemaa markkinoiden kärkikannettavana.

Huawein mukaan MateBook X Pro tuo puhelimista tuttuja ominaisuuksia tietokonemaailmaan. Näytön reunat ovat puhelintyyliin hyvin ohuet, mikä tekee siitä erittäin modernin näköisen. Tässä vertailussa Macbookit näyttävät väistämättä vähän ikääntyneiltä.

MateBook X Pron runko on valmistettu lentokoneteollisuudestakin tutusta alumiinisekoituksesta, joten se on yhtä kestävä kuin kevytkin. Näyttö on aikaisempaa isompi 3000 x 2000 pikselin resoluutiolla ja 3:2-kuvasuhteella.

Näyttä Huawei kutsuu nimellä FullView, sillä se vie 91 prosenttia kannen pinta-alasta. Käytännössä 12-tuumaiseen runkoon mahtuu näyttö, jollainen olisi aiemmin ollut vain 13,9-tuumaisessa kannettavassa.

Huawein mukaan MateBook X Pro on ensimmäinen kannettava, jossa on virtaa säästävä LTPS-paneeli, jollaisia on aiemmin käytetty muun muassa matkapuhelimissa. Kannettavan Eye Comfort Mode -tila vähentää sinistä valoa, suojaten käyttäjän silmiä.

Pieni koko on edellyttänyt joitakin erikoisratkaisuja. Sormenjälkitunnistin on sijoitettu virtanappulaan. Kamera nousee tarvottaessa ylös näppäimistöstä. Kamera olisi ollut vaikea sijoittaa näytön yläreunaan ja alas painettuna ratkaisu toimii myös tietoturvan kannalta.

MateBook X Pro prosessori on kahdeksannen sukupolven Intel Core i7, jollaista Macbookeista ei vielä löydy. Testeissä tämä näkynee pienenä suorituskykyetuna ainakin peleissä. Erillinen Nvidia GeForce MX150 -näytönohjain tuonee riittävästi tehoa myös pelaajille.

Entä se Macbookin haastaminen? Jos pitää pelaamisesta, Matebook X Pro voi olla juuri oikea kone, vaikkakaan 1899 euron hinta ei ole mikään halpa. Suurin kompastuskivi läppärissä on käyttöjärjestelmä, siinä Macbookit vetävät edelleen pidemmän korren.

Samaan aikaan Matebook X Pron kanssa Huawei toi tarjolle Matebook D:n, jonka hinta on 999 euroa.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template