JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Xiaomi on esitellyt älypuhelimen, joka sisältää monenlaista uutta käyttäjän tunnistamisen tekniikkaa. Kasvontunnistus onnistuu ams:n VCSEL-laserin avulla ja sormenjälkianturi on ensimmäistä kertaa missään puhelimessa toteutettu näytössä paineanturitekniikalla.

Mi8 Explorer Edition -malli vie tavallaan käyttäjän tunnistamista useamman askeleen eteenpäin. Itävaltalaisen ams:n PMSIL-piiri on VCSEL-tekniikkaan perustuva infrapunalaseri, joka valaisee kasvot. Piiri on kooltaan vain 3 x 3 x 1 -millinen.

PMSIL-piiri operoi ns. always on -moodissa. Näin puhelin on aina valmis tunnistamaan käyttäjänsä. Applen iPhone X:n tyyliin optiset anturit on Mi8:ssa integroitu puhelimen näytön yläreunan ”loveen”, mikä on tämän hetken puhelinsuunnittelun trendi.

Kasvontunnista mielenkiintoisempi taitaa sittenkin olla paineanturiin perustuva sormenjälkianturi, joka on markkinoiden ensimmäinen laatuaan. Kun ratkaisu perustuu paineanturiin, se ei kuluta jatkuvasti virtaa kuten ne ratkaisut, joissa näyttö täytyy valaista, jotta sormenjälkeä voidaan lukea.

Xiaomin uutuuden moottori perustuu Snapdragon 845 -sovellusprosessoriin ja 8 gigatavuun RAM-muistia, joten tehon pitäisi riittää. Laitteen takakansi on osin läpinäkyvä, joten se näyttää osan komponenteista. Osin tämä on huijausta, sillä takakannen yläreunassa näkyvät komponentit eivät ole oikeita. Tämä on erikoinen ratkaisu, josta jotkut tykkäävät, toiset eivät.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2