JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Xiaomi on esitellyt älypuhelimen, joka sisältää monenlaista uutta käyttäjän tunnistamisen tekniikkaa. Kasvontunnistus onnistuu ams:n VCSEL-laserin avulla ja sormenjälkianturi on ensimmäistä kertaa missään puhelimessa toteutettu näytössä paineanturitekniikalla.

Mi8 Explorer Edition -malli vie tavallaan käyttäjän tunnistamista useamman askeleen eteenpäin. Itävaltalaisen ams:n PMSIL-piiri on VCSEL-tekniikkaan perustuva infrapunalaseri, joka valaisee kasvot. Piiri on kooltaan vain 3 x 3 x 1 -millinen.

PMSIL-piiri operoi ns. always on -moodissa. Näin puhelin on aina valmis tunnistamaan käyttäjänsä. Applen iPhone X:n tyyliin optiset anturit on Mi8:ssa integroitu puhelimen näytön yläreunan ”loveen”, mikä on tämän hetken puhelinsuunnittelun trendi.

Kasvontunnista mielenkiintoisempi taitaa sittenkin olla paineanturiin perustuva sormenjälkianturi, joka on markkinoiden ensimmäinen laatuaan. Kun ratkaisu perustuu paineanturiin, se ei kuluta jatkuvasti virtaa kuten ne ratkaisut, joissa näyttö täytyy valaista, jotta sormenjälkeä voidaan lukea.

Xiaomin uutuuden moottori perustuu Snapdragon 845 -sovellusprosessoriin ja 8 gigatavuun RAM-muistia, joten tehon pitäisi riittää. Laitteen takakansi on osin läpinäkyvä, joten se näyttää osan komponenteista. Osin tämä on huijausta, sillä takakannen yläreunassa näkyvät komponentit eivät ole oikeita. Tämä on erikoinen ratkaisu, josta jotkut tykkäävät, toiset eivät.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template