JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Xiaomi on esitellyt älypuhelimen, joka sisältää monenlaista uutta käyttäjän tunnistamisen tekniikkaa. Kasvontunnistus onnistuu ams:n VCSEL-laserin avulla ja sormenjälkianturi on ensimmäistä kertaa missään puhelimessa toteutettu näytössä paineanturitekniikalla.

Mi8 Explorer Edition -malli vie tavallaan käyttäjän tunnistamista useamman askeleen eteenpäin. Itävaltalaisen ams:n PMSIL-piiri on VCSEL-tekniikkaan perustuva infrapunalaseri, joka valaisee kasvot. Piiri on kooltaan vain 3 x 3 x 1 -millinen.

PMSIL-piiri operoi ns. always on -moodissa. Näin puhelin on aina valmis tunnistamaan käyttäjänsä. Applen iPhone X:n tyyliin optiset anturit on Mi8:ssa integroitu puhelimen näytön yläreunan ”loveen”, mikä on tämän hetken puhelinsuunnittelun trendi.

Kasvontunnista mielenkiintoisempi taitaa sittenkin olla paineanturiin perustuva sormenjälkianturi, joka on markkinoiden ensimmäinen laatuaan. Kun ratkaisu perustuu paineanturiin, se ei kuluta jatkuvasti virtaa kuten ne ratkaisut, joissa näyttö täytyy valaista, jotta sormenjälkeä voidaan lukea.

Xiaomin uutuuden moottori perustuu Snapdragon 845 -sovellusprosessoriin ja 8 gigatavuun RAM-muistia, joten tehon pitäisi riittää. Laitteen takakansi on osin läpinäkyvä, joten se näyttää osan komponenteista. Osin tämä on huijausta, sillä takakannen yläreunassa näkyvät komponentit eivät ole oikeita. Tämä on erikoinen ratkaisu, josta jotkut tykkäävät, toiset eivät.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 triljoonaa digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template