JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Autoissa tarvitaan jo nyt anturipohjaista lokipaikannusta satelliittisignaalien lisäksi, jotta ajoneuvon sijainti tiedetään mahdollisimman tarkasti. STMicroelectonics on esitellyt uuden anturipiirin, joka mahdollistaa entistä tarkemman lokipaikannuksen (dead reckoning).

ASM330LHH-anturi on kuusiakselinen MEMS-liikeanturi. Piirin lokipaikannusalgoritmit laskevat ajoneuvon tarkan sijainnin silloinkin, kun satelliittisignaalit eivät kuulu. Näin käy tunneleissa, parkkihalleissa ja monissa muissa kaupunkikohteissa.

ST:n mukaan ThELMA2-prosessin ansiosta voidaan sekä 3-akselinen kiihtyvyysanturi että 3-akselinen gyroskooppi eli kulmanopeusanturi integroida samalle piisirulle. Tämä lisää luotettavuutta, tarkkuutta sekä saantoa tuotannossa.

ST:n mukaan anturin suorituskyky riittää jo robottiautokäyttöön. Se toimii kovissa lämpötiloissa aina 105 asteen kuumuuteen asti. Erittäin pieni kohina-arvo lisää paikannuksen tarkkuutta.

Volyymeissä ostettuna anturipiiri maksaa 5 dollaria kappale. Lisätietoja löytyy ST:n sivuilta

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 triljoonaa digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template