JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Operaattorit lanseeraavat jo 5G-palveluja, mutta käytännössä kyse on edelleen kenttätesteissä olevista ratkaisuista päätelaitteiden puuttuessa. Englannin Bristolissa Blu Wireless demoaa mielenkiintoista 5G-laatuista yhteyttä millimetriaalloilla.

Kyse on heinäkuussa 2015 alkaneesta EU:n alaisesta 5G-Xhaul-projektin demosta, jossa Blue Wirelessin Typhoon-modeemia käytetään tuottamaan gigabittitasoinen laajakaistaverkko koko Bristolin alueelle. Modeei toimii yli 60 gigahertsin alueella.

Bristolin demossa lähettimiä on asennettu valotolppiin. Täten se muistuttaa totutukseltaan Nokian vetämää ja Spinversen koordinoimaa LuxTurrim5G-projektissa Espoon Kilossa. Bristolin projektissa ovat mukana esimerkiksi Huawei, Telefonica ja Bristolin yliopisto.

Typhoon-lähettimillä on Bristoliin historialliseen keskustaan luotu mes-tyyppinen verkko, jolla on testattu videoiden striimaamista kotitalouksiin. Bristol Is Open -projektissa Blu Wirelessin modeemi on asennettu jo yli 2000 valotolppaan, joten kyse on erittäin laajasta hankkeesta, jossa kaupunkiin tuodaan erittäin nopea langaton verkko.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template