JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Maailman kulkee hitaasti kohti täysin digitaalista rahajärjestelmää ja kryptovaluutoilla on tässä kehityksessä oma tärkeä roolinsa. GlobalData-niminen yritys muistuttaa, että moni kryptovaluuttaan liitetty väite ei pidä paikkaansa.

Tutkimuksessaan ”Cryptocurrencies – Thematic Research” GlobalData sanoo, että vaikka lohkoketjut ja DLT-tekniikat (Distributed Ledger Technologies) ovat tärkeässä roolissa finanssijärjestelmien modernisoinnissa, ajatu että lohkoketjut itsessään toivat valtavia säästöjä, on mielikuvitusta.

- Monet kryptovaluuttojen puolestapuhujien väitteistä eivät ole totta. Väitetään, että kryptovaluutta nopeuttaa rahaliikennettä, poistaa välikädet kaupanteosta ja on ilmaista, mutta mikään näistä ei pidä paikkaansa, sanoo GlobalDatan analyytikko Gary Barnett.

Kryptovaluuttakaupat eivät ole ilmaisia. Huipussaan bitcoin-transaktion hinta ylitti 50 dollaria, mikä ei oikein hyvin toimi yhteen 25 dollarin ruokaostosten kanssa. Vaikka ostamisen hinta on noin yksi dollari, kun verkossa ei ole kuormitusta, summa kasvaa väistämättä kun volyymit taas nousevat.

Edelleenkään yhtään kryptovaluutta ei hyväksytä ja vaihdeta laajasti. Kryptovaluuttaa hyväksyvien liikkeiden määrä on erittäin pieni ja ne hyväksyvät yrityksetkin raportoivat erittäin pieniä ostovolyymejä, kun kryptovaluuttakauppaa verrataan muihin ostomuotoihin.

Iso ongelma on sekin, etteivät kryptovaluutat voi skaalautua. Visa-järjestelmä voi tukea 24000 transaktiota sekunnissa. Bitcoinissa on vaikea päästä yli 10 transaktioon sekunnissa. Ainoa lähellekään Visan lukemia pääsevä kryptovaluutta on Ripple, GlobalData korostaa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template