JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Maailman kulkee hitaasti kohti täysin digitaalista rahajärjestelmää ja kryptovaluutoilla on tässä kehityksessä oma tärkeä roolinsa. GlobalData-niminen yritys muistuttaa, että moni kryptovaluuttaan liitetty väite ei pidä paikkaansa.

Tutkimuksessaan ”Cryptocurrencies – Thematic Research” GlobalData sanoo, että vaikka lohkoketjut ja DLT-tekniikat (Distributed Ledger Technologies) ovat tärkeässä roolissa finanssijärjestelmien modernisoinnissa, ajatu että lohkoketjut itsessään toivat valtavia säästöjä, on mielikuvitusta.

- Monet kryptovaluuttojen puolestapuhujien väitteistä eivät ole totta. Väitetään, että kryptovaluutta nopeuttaa rahaliikennettä, poistaa välikädet kaupanteosta ja on ilmaista, mutta mikään näistä ei pidä paikkaansa, sanoo GlobalDatan analyytikko Gary Barnett.

Kryptovaluuttakaupat eivät ole ilmaisia. Huipussaan bitcoin-transaktion hinta ylitti 50 dollaria, mikä ei oikein hyvin toimi yhteen 25 dollarin ruokaostosten kanssa. Vaikka ostamisen hinta on noin yksi dollari, kun verkossa ei ole kuormitusta, summa kasvaa väistämättä kun volyymit taas nousevat.

Edelleenkään yhtään kryptovaluutta ei hyväksytä ja vaihdeta laajasti. Kryptovaluuttaa hyväksyvien liikkeiden määrä on erittäin pieni ja ne hyväksyvät yrityksetkin raportoivat erittäin pieniä ostovolyymejä, kun kryptovaluuttakauppaa verrataan muihin ostomuotoihin.

Iso ongelma on sekin, etteivät kryptovaluutat voi skaalautua. Visa-järjestelmä voi tukea 24000 transaktiota sekunnissa. Bitcoinissa on vaikea päästä yli 10 transaktioon sekunnissa. Ainoa lähellekään Visan lukemia pääsevä kryptovaluutta on Ripple, GlobalData korostaa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 triljoonaa digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Parempaa ääntä mobiililaitteeseen

Jopa pienten mobiililaitteiden odotetaan nyt toistavan ääntä laadukkaasti pitkällä akkukestolla. Pienestä laitekoosta johtuen tämä on iso haaste suunnittelun näkökulmasta. Mitä pienempi laite, sitä pienempi akku ja sitä myötä kapasiteetti. Tässä artikkelissa tutkitaan tekniikoita, joiden avulla suunnittelijat voivat toteuttaa laadukkaan audion ja pitkän akkukeston kannettaviin laitteisiin kuten korvanappeihin ja Bluetooth-kuulokkeisiin.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template