JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Jos haluaa integroida mobiili- ja satelliittiverkon yhteydet samaan laitteeseen – ja mihinpä niitä ei integroitaisi – pitää yleensä istuttaa eri antennit samaan laitteeseen, mikä vie arvokasta tilaa ja kasvattaa kustannuksia. Fractus Antennas on esitellyt antennin, joka suoriutuu molemmista signaaleista samanaikaisesti.

TRIO mXTEND -antenni on kooltaan 3 x 30 -millinen ja yhden millin paksu. Se tukee satelllittipuolelta GPS-, Galileo-, GLONASS- ja BeiDousignaaleja ja mobiiliverkoissa 2G-, 3G- ja LTE-yhteyksiä. Antenni voidaan virittää kunkin markkina-alueen spesifisten tarpeiden mukaan.

Teknisessä dokumentissaan Fractus esittelee evaluointikorttia, jolla on eri taajuuksilla viritetty antenni. Käytännön suunnittelussa komponentit antennin lähellä – LCD-näytöt, akut, kuoret. littimet jne. – vaikuttavat antennin suorituskykyyn. Siksi Fractuksen mukaan suositellaan kunkin verkon signaalinkäsittelyn aloittamista mahdollisimman lähellä antennituloa. Käytännössä tämä tarkoittaa 00402- ja 0603-kokoisten pintaliitoskomponenttien käyttöä.

Fractuksen dokumentissa esitellään antennin suorituskykyä sekä säteilykuvioita. Lue lisää täältä.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template