JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Dell Technologies kertoi eilen, että se listautuu New Yorkin pörssiin. Yhtiön perustaja Michael Dell listautuu uudelleen pörssiin ehdoilla, jotka estävät vuoden 2013 kaltaisen valtausyrityksen, jonka takia Dell osti yrityksensä takaisin yksityiseksi.

Uusien sääntöjen mukaan Michael Dell omistaa lähes puolet yrityksestä. Silver Lake Management LLC kumppaninaan Dell varmistaa, että kontrolli yrityksestä säilyy hänellä. VMwaren osakkeenomistajille uusi järjestely on asiantuntijoiden mukaan epäedullinen.

Michael Dellin mukaan yrityksen vieminen yksityiseksi vuonna 2013 oli paras mahdollinen päätös. Dellistä tuli nopeampi ja parempi toimimaan pitkällä tähtäimellä, kun sen ei tarvinnut tyydyttää aggressiivisten sijoittajien nopeita tuotto-odotuksia. Viisi vuotta sitten 57 miljardin dollarin Dell oli suurin yksityinen yritys maailmassa.

Nyt Dell on selvästi suurempi yritys parin vuoden takaisen EMC-kaupan jälkeen, sekä omistuksineen VMwaressa, Virtustreamissa ja tietoturvayhtiö RSA:ssa. Pörssissä Dell voi lisätä sekä yrityksensä että oman henkilökohtaisensa varallisuutensa arvoa jopa merkittävästi.

Dell itse ei sinänsä tarvitse lisää rahaa. Amerikkalaislähteiden mukaan hänen nettovarallisuutensa arvo on yli 22 miljardia dollaria. Kaksi kolmasosaa varallisuudesta on sidottu Dell Technologiesin pääomaan.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Jokaiselle sopiva kuulolaite suoraan kaupasta

Lukulaseja on ollut vapaasti saatavissa käsikaupassa ikänäön vaivaamille kuluttajille, jotka ovat halunneet nopean ratkaisun näköpulmiinsa ilman optikolla käyntiä. Moni lievää tai keskivaikeaa kuulovauriota kokeva kuluttaja olisi mielissään, jos omaan vaivaan löytyisi yhtä nopeasti ratkaisu. Ainakin Yhdysvalloissa ollaankin määrittelemässä lainsäädännöllä uutta laiteluokkaa, joka mahdollistaisi kuulolaitteiden reseptivapaan käsikaupan (OTC, Over-The-Counter). Iso haaste on, miten tällainen kuulolaite saadaan jokaiselle käyttäjälle sopivaksi?

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template