JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Suomi on sähköautoilun takapajula, sillä maassamme on vain 1600 rekisteröityä sähköautoa, joista puolet Tesloja. Amerikkalaislähtöinen Elek Rides haluaa lisätä sähköautojen määrää pääkaupunkiseudulla käynnistämällä palvelun, jossa sähköauton omistaja voi tarjota kyytejä älypuhelinsovelluksella Überin tapaan.

Alkuvaiheessa Elek Rides etsii pääkaupunkiseudulle 400 sähköauton haltijaa, joille Elek tarjoaa mahdollisuutta ansaita ajamalla kyytejä. Toiminta alkaa Helsingin keskusta-alueelta kun palveluun on liittynyt 20 kuljettajaa.

- Uusimmissa sähköautoissa on jo riittävän pitkä toimintamatka kyytipalvelukäyttöön. Vaikka sähköautot ovat vielä hankintahinnaltaan korkeampia kuin vastaavat polttomoottoriautot, tulevat ne käytössä huomattavasti edullisemmaksi, varsinkin kun ajetaan paljon, kuten kyytipalveluissa, kertoo Elek-kyytipalvelun viestintäpäällikkö George Kaplan.

Kysyntää kyydeille tulee pelkästään pääkaupunkiseudulla riittämään heti alussa jopa 400 sähköautolle, sillä suurin osa kuluttajista valitsee ympäristösyistä mieluiten sähköauton, jos se on helposti saatavilla eikä ole kalliimpi kuin muut vaihtoehdot.

- Palvelumme näyttää kyytien jakamisen uuden suunnan. Saasteettomat kulkuvälineet tulevat valtaamaan metropolit ja tämän ansiosta ilmansaasteet vähenevät merkittävästi ja suurkaupunkien ilmanlaatu paranee, Kaplan hehkuttaa.

- Koska kaikki automme ovat 100-prosenttisesti sähköisiä, on kaikilla kuljettajillamme sama, huomattavasti alhaisempi kulurakenne kuin kilpailijoilla, ja voimme siten tarjota heille parhaan ansaintamallin kyytipalveluissa, Kaplan jatkaa.

Saadakseen tarvittavan määrän kuljettajia palveluun, Elek-kyytipalvelu on neuvotellut edulliset rahoituspaketit parhaiten kyytipalvelukäyttöön soveltuvalle mallille, Renault Zoelle. Rahoituspaketin hyödyntäjälle maksetaan ajomäärien mukaan kasvavaa bonusta, sekä ajoissa käytetty sähkö korvataan.

Elek-sovelluksesta voi tilata sähköautokyydin kolmessa eri hintaluokassa: 1. Edullinen kyyti pienellä autolla, 2. Kyyti autolla, missä on tilaa tavaroille ja 3. Premium-kyyti sähköisellä edustusautolla. Lisäksi sovelluksesta voi myös valita sähköavusteisen polkupyörän. Polkupyörä toimitetaan tilaajalle ja päästyään perille matkustaja voi jättää pyörän mihin tahansa sopivaan paikkaan lukittuna. Palvelun liikkuva telakointiasema noutaa pyörän, ja toimittaa sen seuraavalle asiakkaalle.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template