JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Suomi on sähköautoilun takapajula, sillä maassamme on vain 1600 rekisteröityä sähköautoa, joista puolet Tesloja. Amerikkalaislähtöinen Elek Rides haluaa lisätä sähköautojen määrää pääkaupunkiseudulla käynnistämällä palvelun, jossa sähköauton omistaja voi tarjota kyytejä älypuhelinsovelluksella Überin tapaan.

Alkuvaiheessa Elek Rides etsii pääkaupunkiseudulle 400 sähköauton haltijaa, joille Elek tarjoaa mahdollisuutta ansaita ajamalla kyytejä. Toiminta alkaa Helsingin keskusta-alueelta kun palveluun on liittynyt 20 kuljettajaa.

- Uusimmissa sähköautoissa on jo riittävän pitkä toimintamatka kyytipalvelukäyttöön. Vaikka sähköautot ovat vielä hankintahinnaltaan korkeampia kuin vastaavat polttomoottoriautot, tulevat ne käytössä huomattavasti edullisemmaksi, varsinkin kun ajetaan paljon, kuten kyytipalveluissa, kertoo Elek-kyytipalvelun viestintäpäällikkö George Kaplan.

Kysyntää kyydeille tulee pelkästään pääkaupunkiseudulla riittämään heti alussa jopa 400 sähköautolle, sillä suurin osa kuluttajista valitsee ympäristösyistä mieluiten sähköauton, jos se on helposti saatavilla eikä ole kalliimpi kuin muut vaihtoehdot.

- Palvelumme näyttää kyytien jakamisen uuden suunnan. Saasteettomat kulkuvälineet tulevat valtaamaan metropolit ja tämän ansiosta ilmansaasteet vähenevät merkittävästi ja suurkaupunkien ilmanlaatu paranee, Kaplan hehkuttaa.

- Koska kaikki automme ovat 100-prosenttisesti sähköisiä, on kaikilla kuljettajillamme sama, huomattavasti alhaisempi kulurakenne kuin kilpailijoilla, ja voimme siten tarjota heille parhaan ansaintamallin kyytipalveluissa, Kaplan jatkaa.

Saadakseen tarvittavan määrän kuljettajia palveluun, Elek-kyytipalvelu on neuvotellut edulliset rahoituspaketit parhaiten kyytipalvelukäyttöön soveltuvalle mallille, Renault Zoelle. Rahoituspaketin hyödyntäjälle maksetaan ajomäärien mukaan kasvavaa bonusta, sekä ajoissa käytetty sähkö korvataan.

Elek-sovelluksesta voi tilata sähköautokyydin kolmessa eri hintaluokassa: 1. Edullinen kyyti pienellä autolla, 2. Kyyti autolla, missä on tilaa tavaroille ja 3. Premium-kyyti sähköisellä edustusautolla. Lisäksi sovelluksesta voi myös valita sähköavusteisen polkupyörän. Polkupyörä toimitetaan tilaajalle ja päästyään perille matkustaja voi jättää pyörän mihin tahansa sopivaan paikkaan lukittuna. Palvelun liikkuva telakointiasema noutaa pyörän, ja toimittaa sen seuraavalle asiakkaalle.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Jokaiselle sopiva kuulolaite suoraan kaupasta

Lukulaseja on ollut vapaasti saatavissa käsikaupassa ikänäön vaivaamille kuluttajille, jotka ovat halunneet nopean ratkaisun näköpulmiinsa ilman optikolla käyntiä. Moni lievää tai keskivaikeaa kuulovauriota kokeva kuluttaja olisi mielissään, jos omaan vaivaan löytyisi yhtä nopeasti ratkaisu. Ainakin Yhdysvalloissa ollaankin määrittelemässä lainsäädännöllä uutta laiteluokkaa, joka mahdollistaisi kuulolaitteiden reseptivapaan käsikaupan (OTC, Over-The-Counter). Iso haaste on, miten tällainen kuulolaite saadaan jokaiselle käyttäjälle sopivaksi?

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template