JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

IoT-laitteissa tarvitaan nopeasti yhä tehokkaampaa suorituskykyä pienellä virralla sekä tiukkaa tietoturvaa. Microchip on tätä varten esitellyt markkinoiden ensimmäisen 32-bittisen ohjainpiirin, jossa tietoturva on integroitu ohjaimelle piiritasolla.

Kaksi uutta ohjainta ovat SAM L10 ja SAM L11. Ne perustuvat Arm:n Cortex-M23-ytimeen, jolta löytyy Arm TrustZone-lohko. Tämä on ohjelmoitava ympäristö, joka eristää sertifioidut kirjastot, IP-ytimet ja sovelluskoodin laitetasolla.

Microchipin mukaan piirien rakenne yhdessä TrustZone-toiminnallisuuden kanssa suojaa laitevalmistajien sovelluksia sekä etä- että fyysisiltä hyökkäyksiltä. Lisäksi molempien ohjaimen tehonkulutus on yhtiön mukaan ”alan alhaimpia”. Käytetyimmän benchmark-testin eli ULPMark-testin mukaan SAM L10:n lukema oli 405, mikä on yli 200 prosenttia parempi kuin parhaalla kilpailijalla.

Joustavuutta laitesuunnitteluun tuovat ohjaimien tuki kosketusnäytöille.

TrustZone-tekniikan lisäksi SAM L11-piirillä on integroitu salausmoduuli, joka tukee AES-, GCM- ja HSA-salausta/algoritmeja.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template