JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

IoT-laitteissa tarvitaan nopeasti yhä tehokkaampaa suorituskykyä pienellä virralla sekä tiukkaa tietoturvaa. Microchip on tätä varten esitellyt markkinoiden ensimmäisen 32-bittisen ohjainpiirin, jossa tietoturva on integroitu ohjaimelle piiritasolla.

Kaksi uutta ohjainta ovat SAM L10 ja SAM L11. Ne perustuvat Arm:n Cortex-M23-ytimeen, jolta löytyy Arm TrustZone-lohko. Tämä on ohjelmoitava ympäristö, joka eristää sertifioidut kirjastot, IP-ytimet ja sovelluskoodin laitetasolla.

Microchipin mukaan piirien rakenne yhdessä TrustZone-toiminnallisuuden kanssa suojaa laitevalmistajien sovelluksia sekä etä- että fyysisiltä hyökkäyksiltä. Lisäksi molempien ohjaimen tehonkulutus on yhtiön mukaan ”alan alhaimpia”. Käytetyimmän benchmark-testin eli ULPMark-testin mukaan SAM L10:n lukema oli 405, mikä on yli 200 prosenttia parempi kuin parhaalla kilpailijalla.

Joustavuutta laitesuunnitteluun tuovat ohjaimien tuki kosketusnäytöille.

TrustZone-tekniikan lisäksi SAM L11-piirillä on integroitu salausmoduuli, joka tukee AES-, GCM- ja HSA-salausta/algoritmeja.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template