JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

SIM-kortti on lopulta varsin kömpelö tapa todentaa käyttäjiä. Nyt sulautettu SIM eli eSIM näyttää vihdoin liikahtavan kaupalliseen käyttöön. STMicroelectronics on saanut GSMA-järjestön akkreditoinnin ensimmäisenä eSIM-piirien valmistajana maailmassa.

SIM-kortti tuotiin markkinoille vuonna 1991 mahdollistamaan turvallinen käyttäjien autentikointi ja datan suojaaminen tuolloin käynnistyneissä GSM-verkoissa. Samaa toiminnallisuutta on yritetty pitkään tuoda päätelaitteisiin sulautetutun mikropiirin muodossa.

ST:n eSIM-ratkaisu perustuu ST33-mikro-ohjaimen ympärille. Integroituna piirinä eSIM vie laitteissa vähemmän tilaa ja ne ovat myös uudelleen ohjelmoitavissa. Tästä eivät kaikki operaattorit ole pitäneet, sillä ne haluavat luonnollisesti sitoa tilaajat omaan verkkoonsa.

Toisaalta eSIM mahdollistaa myös pidemmät sitoutumiset operaattorin verkkoon. Enemmän huolta aiheuttivat keväällä väitteet, joiden mukaan AT&T ja Verizon olisivat halunneet kehittää eSIM-standardia, jossa sulautettu kortti lukittuisi operaattorin verkkoon. Tämä olisi tietysti ollut vastoin koko eSIM-ideaa.

Sulautettu eSIM-kortti mahdollistaa myös aivan uudet mobiiliverkkoon liitetyt laitteet. Tähän asti SIM-kortti on – nanokokoisenakin – asettanut rajoituksia laitteiden kokoon ja muotoon. Pienenä mikropiirinä eSIM poistaa nämä rajoitukset.

Täsmällisesti akkreditointi koskee GSMA:N SAS-UP-määrityksiä (Secure Accreditation Scheme for UICC Production) ST:n Roussetin tehtaassa. Akkreditoituna eSIM-valmistajana ST voi toimittaa ST33-pohjaiset piirinsä suoraan valmistajien tuotantoon. Piirit ovat käyttövalmiita, eivätkä tarvitse lisäohjelmointia. Tämä myös säästää laitevalmistajien aikaa ja kustannuksia.

 

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Jokaiselle sopiva kuulolaite suoraan kaupasta

Lukulaseja on ollut vapaasti saatavissa käsikaupassa ikänäön vaivaamille kuluttajille, jotka ovat halunneet nopean ratkaisun näköpulmiinsa ilman optikolla käyntiä. Moni lievää tai keskivaikeaa kuulovauriota kokeva kuluttaja olisi mielissään, jos omaan vaivaan löytyisi yhtä nopeasti ratkaisu. Ainakin Yhdysvalloissa ollaankin määrittelemässä lainsäädännöllä uutta laiteluokkaa, joka mahdollistaisi kuulolaitteiden reseptivapaan käsikaupan (OTC, Over-The-Counter). Iso haaste on, miten tällainen kuulolaite saadaan jokaiselle käyttäjälle sopivaksi?

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template