JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

STMicroelectronics laajentaa panostuksiaan automaation ja teollisen internetin IIoT-sovellusten alueella. Yhtiö lisää valikoimiinsa uusia huippuvakaita MEMS-antureita, joille taataan vähintään kymmenen vuoden saatavuus.

Tämän vuoden aikana tarjolle tulevien uusien anturien sarjan aloittaa kolmiakselinen kiihtyvyysanturi IIS3DHHC, joka on erottelukyvyltään ja vakaudeltaan optimoitu säilyttämään erinomaisen mittaustarkkuuden pitkäaikaisessa käytössä ja lämpötilojen vaihdellessa.

Anturi on tarkoitettu käytettäväksi esimerkiksi suurta tarkkuutta vaativana inklinaatiokulma-anturina tietoliikenteen lautasantennien suuntauksessa, SHM-valvontalaitteissa (Structural Health Monitoring) rakennusten ja siltojen turvallisuuden varmistamiseksi sekä vakautus- ja tasonsäätötehtävissä erilaisissa teollisuussovelluksissa. Anturin pitkäaikainen tarkkuus ja kestävyys tekevät siitä ideaaliratkaisun myös erittäin herkkänä kallistus- ja turva-anturina sekä huippuluokan digikameroiden kuvanvakaimena.

Kolmiakselisen IIS3DHHC-kiihtyvyysanturin ±2,5 g:n mittausalue tekee siitä optimaalisen erittäin tarkkoihin asemointimekanismeihin sekä hyvin pienten liikkeiden havainnointiin esimerkiksi edistyneissä turva-antureissa. Anturin tärkeimpiä etuja tavanomaisiin kuluttajatason antureihin verrattuna on sen ultramatala kohinataso 45μg/√Hz, joka mahdollistaa erittäin korkean resoluution.

Lisäksi anturin vakaus tarjoaa mittausominaisuuksien mitättömän vähäisen muuttumisen ajan myötä ja lämpötilan suhteen. Herkkyys muuttuu alle 0,7 prosenttia, kun lämpötila vaihtelee -40 ja +85 asteen välillä. Offset-tason muutos on alle 0,4 mg/°C.

Tämä takaa sen, että laitteiden suorituskyky säilyy yhdenmukaisena eri käyttöympäristöissä, myös ulkona poikkeuksellisen kylmissä tai lämpimissä oloissa kaikenlaisissa ympäristöissä. Anturi soveltuu mainiosti myös erilaisiin teollisuuslaitteisiin, robotteihin ja drooneihin, sillä sitä ei käytännössä tarvitse kalibroida tai uudelleenkalibroida.

IIS3DHHC-anturiin on myös integroitu AD-muunnin sekä digitaalilohko, johon kuuluu FIFO-tyyppinen datamuisti ja keskeytysohjain. Tämä vähentää ulkoisten muunnoskomponenttien tarvetta ja samalla yksinkertaistaa tehonhallintaa energiankulutuksen vähentämiseksi ja käyttöaikojen pidentämiseksi akkukäyttöisissä laitteissa.

Artikkeli on luettavissa myös ETNdigi-lehden numerossa 1/2018.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Jokaiselle sopiva kuulolaite suoraan kaupasta

Lukulaseja on ollut vapaasti saatavissa käsikaupassa ikänäön vaivaamille kuluttajille, jotka ovat halunneet nopean ratkaisun näköpulmiinsa ilman optikolla käyntiä. Moni lievää tai keskivaikeaa kuulovauriota kokeva kuluttaja olisi mielissään, jos omaan vaivaan löytyisi yhtä nopeasti ratkaisu. Ainakin Yhdysvalloissa ollaankin määrittelemässä lainsäädännöllä uutta laiteluokkaa, joka mahdollistaisi kuulolaitteiden reseptivapaan käsikaupan (OTC, Over-The-Counter). Iso haaste on, miten tällainen kuulolaite saadaan jokaiselle käyttäjälle sopivaksi?

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template