JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

STMicroelectronics laajentaa panostuksiaan automaation ja teollisen internetin IIoT-sovellusten alueella. Yhtiö lisää valikoimiinsa uusia huippuvakaita MEMS-antureita, joille taataan vähintään kymmenen vuoden saatavuus.

Tämän vuoden aikana tarjolle tulevien uusien anturien sarjan aloittaa kolmiakselinen kiihtyvyysanturi IIS3DHHC, joka on erottelukyvyltään ja vakaudeltaan optimoitu säilyttämään erinomaisen mittaustarkkuuden pitkäaikaisessa käytössä ja lämpötilojen vaihdellessa.

Anturi on tarkoitettu käytettäväksi esimerkiksi suurta tarkkuutta vaativana inklinaatiokulma-anturina tietoliikenteen lautasantennien suuntauksessa, SHM-valvontalaitteissa (Structural Health Monitoring) rakennusten ja siltojen turvallisuuden varmistamiseksi sekä vakautus- ja tasonsäätötehtävissä erilaisissa teollisuussovelluksissa. Anturin pitkäaikainen tarkkuus ja kestävyys tekevät siitä ideaaliratkaisun myös erittäin herkkänä kallistus- ja turva-anturina sekä huippuluokan digikameroiden kuvanvakaimena.

Kolmiakselisen IIS3DHHC-kiihtyvyysanturin ±2,5 g:n mittausalue tekee siitä optimaalisen erittäin tarkkoihin asemointimekanismeihin sekä hyvin pienten liikkeiden havainnointiin esimerkiksi edistyneissä turva-antureissa. Anturin tärkeimpiä etuja tavanomaisiin kuluttajatason antureihin verrattuna on sen ultramatala kohinataso 45μg/√Hz, joka mahdollistaa erittäin korkean resoluution.

Lisäksi anturin vakaus tarjoaa mittausominaisuuksien mitättömän vähäisen muuttumisen ajan myötä ja lämpötilan suhteen. Herkkyys muuttuu alle 0,7 prosenttia, kun lämpötila vaihtelee -40 ja +85 asteen välillä. Offset-tason muutos on alle 0,4 mg/°C.

Tämä takaa sen, että laitteiden suorituskyky säilyy yhdenmukaisena eri käyttöympäristöissä, myös ulkona poikkeuksellisen kylmissä tai lämpimissä oloissa kaikenlaisissa ympäristöissä. Anturi soveltuu mainiosti myös erilaisiin teollisuuslaitteisiin, robotteihin ja drooneihin, sillä sitä ei käytännössä tarvitse kalibroida tai uudelleenkalibroida.

IIS3DHHC-anturiin on myös integroitu AD-muunnin sekä digitaalilohko, johon kuuluu FIFO-tyyppinen datamuisti ja keskeytysohjain. Tämä vähentää ulkoisten muunnoskomponenttien tarvetta ja samalla yksinkertaistaa tehonhallintaa energiankulutuksen vähentämiseksi ja käyttöaikojen pidentämiseksi akkukäyttöisissä laitteissa.

Artikkeli on luettavissa myös ETNdigi-lehden numerossa 1/2018.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template