JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

STMicroelectronics laajentaa panostuksiaan automaation ja teollisen internetin IIoT-sovellusten alueella. Yhtiö lisää valikoimiinsa uusia huippuvakaita MEMS-antureita, joille taataan vähintään kymmenen vuoden saatavuus.

Tämän vuoden aikana tarjolle tulevien uusien anturien sarjan aloittaa kolmiakselinen kiihtyvyysanturi IIS3DHHC, joka on erottelukyvyltään ja vakaudeltaan optimoitu säilyttämään erinomaisen mittaustarkkuuden pitkäaikaisessa käytössä ja lämpötilojen vaihdellessa.

Anturi on tarkoitettu käytettäväksi esimerkiksi suurta tarkkuutta vaativana inklinaatiokulma-anturina tietoliikenteen lautasantennien suuntauksessa, SHM-valvontalaitteissa (Structural Health Monitoring) rakennusten ja siltojen turvallisuuden varmistamiseksi sekä vakautus- ja tasonsäätötehtävissä erilaisissa teollisuussovelluksissa. Anturin pitkäaikainen tarkkuus ja kestävyys tekevät siitä ideaaliratkaisun myös erittäin herkkänä kallistus- ja turva-anturina sekä huippuluokan digikameroiden kuvanvakaimena.

Kolmiakselisen IIS3DHHC-kiihtyvyysanturin ±2,5 g:n mittausalue tekee siitä optimaalisen erittäin tarkkoihin asemointimekanismeihin sekä hyvin pienten liikkeiden havainnointiin esimerkiksi edistyneissä turva-antureissa. Anturin tärkeimpiä etuja tavanomaisiin kuluttajatason antureihin verrattuna on sen ultramatala kohinataso 45μg/√Hz, joka mahdollistaa erittäin korkean resoluution.

Lisäksi anturin vakaus tarjoaa mittausominaisuuksien mitättömän vähäisen muuttumisen ajan myötä ja lämpötilan suhteen. Herkkyys muuttuu alle 0,7 prosenttia, kun lämpötila vaihtelee -40 ja +85 asteen välillä. Offset-tason muutos on alle 0,4 mg/°C.

Tämä takaa sen, että laitteiden suorituskyky säilyy yhdenmukaisena eri käyttöympäristöissä, myös ulkona poikkeuksellisen kylmissä tai lämpimissä oloissa kaikenlaisissa ympäristöissä. Anturi soveltuu mainiosti myös erilaisiin teollisuuslaitteisiin, robotteihin ja drooneihin, sillä sitä ei käytännössä tarvitse kalibroida tai uudelleenkalibroida.

IIS3DHHC-anturiin on myös integroitu AD-muunnin sekä digitaalilohko, johon kuuluu FIFO-tyyppinen datamuisti ja keskeytysohjain. Tämä vähentää ulkoisten muunnoskomponenttien tarvetta ja samalla yksinkertaistaa tehonhallintaa energiankulutuksen vähentämiseksi ja käyttöaikojen pidentämiseksi akkukäyttöisissä laitteissa.

Artikkeli on luettavissa myös ETNdigi-lehden numerossa 1/2018.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template