JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Suomessa varastettiin viime vuonna yli 33 000 identiteettiä, eikä ongelma keskity vain suurimpiin kaupunkeihin. Identiteettivarkauksien määrä kasvaa nyt etenkin yli sadan tuhannen asukkaan kaupungeissa. Turva- ja vakuutuspalveluyritys mySafety avaa uuden toimipisteen Kuopioon kesäkuussa.

Melkein joka kuudennen tuttava tai sukulainen on joutunut identiteettivarkauden uhriksi, selviää tuoreesta tutkimuksesta, jonka mySafety teetätti helmi-maaliskuussa. Nyt henkilötietovarkauksia tapahtuu yhä useammin muuallakin kuin pääkaupunkiseudulla.

Esimerkiksi asuntomurtoihin verrattuna identiteettivarkauksia tehtiin viime vuonna lähes seitsemän kertaa enemmän. Kolmasosa varkauksista tehdään sosiaalisen median avulla tai internetistä löytyvien tietojen avulla. Suomessa varastettiin viime vuonna yli 33 000 identiteettiä.

MySafetyn palveluilla ja vakuutuksilla on Suomessa noin 120 000 käyttäjää. Koska ongelma ei keskity vain suurimpiin kaupunkeihin, turva- ja vakuutuspalveluyritys mySafety avaa ensimmäisen toimipisteensä pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.

MySafetyn yksikönjohtaja Johanna Abgottsponin mukaan henkilötietoja ei varasteta pelkästään yksityishenkilöiltä, vaan tällä hetkellä myös yritykset ovat kohteena. - Yrityspäättäjällä on suurempi riski joutua identiteettivarkauden uhriksi kuin muilla, Abgottspon sanoo.

- Tyypillinen esimerkki pk-yritykseen kohdistuvasta identiteettivarkaudesta on tilanne, jossa henkilö nostaa yrityksen nimissä alv-palautuksia tai hyödyntää yrittäjän identiteettiä ja esiintyy päättäjänä. Varas voi aiheuttaa hallaa koko liiketoiminnalle, Abgottspon kuvailee.

MySafetylla on Pohjoismaissa yhteensä 1,5 miljoonaa käyttäjää, joista Suomessa noin 120000.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template