JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Suomessa varastettiin viime vuonna yli 33 000 identiteettiä, eikä ongelma keskity vain suurimpiin kaupunkeihin. Identiteettivarkauksien määrä kasvaa nyt etenkin yli sadan tuhannen asukkaan kaupungeissa. Turva- ja vakuutuspalveluyritys mySafety avaa uuden toimipisteen Kuopioon kesäkuussa.

Melkein joka kuudennen tuttava tai sukulainen on joutunut identiteettivarkauden uhriksi, selviää tuoreesta tutkimuksesta, jonka mySafety teetätti helmi-maaliskuussa. Nyt henkilötietovarkauksia tapahtuu yhä useammin muuallakin kuin pääkaupunkiseudulla.

Esimerkiksi asuntomurtoihin verrattuna identiteettivarkauksia tehtiin viime vuonna lähes seitsemän kertaa enemmän. Kolmasosa varkauksista tehdään sosiaalisen median avulla tai internetistä löytyvien tietojen avulla. Suomessa varastettiin viime vuonna yli 33 000 identiteettiä.

MySafetyn palveluilla ja vakuutuksilla on Suomessa noin 120 000 käyttäjää. Koska ongelma ei keskity vain suurimpiin kaupunkeihin, turva- ja vakuutuspalveluyritys mySafety avaa ensimmäisen toimipisteensä pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.

MySafetyn yksikönjohtaja Johanna Abgottsponin mukaan henkilötietoja ei varasteta pelkästään yksityishenkilöiltä, vaan tällä hetkellä myös yritykset ovat kohteena. - Yrityspäättäjällä on suurempi riski joutua identiteettivarkauden uhriksi kuin muilla, Abgottspon sanoo.

- Tyypillinen esimerkki pk-yritykseen kohdistuvasta identiteettivarkaudesta on tilanne, jossa henkilö nostaa yrityksen nimissä alv-palautuksia tai hyödyntää yrittäjän identiteettiä ja esiintyy päättäjänä. Varas voi aiheuttaa hallaa koko liiketoiminnalle, Abgottspon kuvailee.

MySafetylla on Pohjoismaissa yhteensä 1,5 miljoonaa käyttäjää, joista Suomessa noin 120000.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template