JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Suomessa varastettiin viime vuonna yli 33 000 identiteettiä, eikä ongelma keskity vain suurimpiin kaupunkeihin. Identiteettivarkauksien määrä kasvaa nyt etenkin yli sadan tuhannen asukkaan kaupungeissa. Turva- ja vakuutuspalveluyritys mySafety avaa uuden toimipisteen Kuopioon kesäkuussa.

Melkein joka kuudennen tuttava tai sukulainen on joutunut identiteettivarkauden uhriksi, selviää tuoreesta tutkimuksesta, jonka mySafety teetätti helmi-maaliskuussa. Nyt henkilötietovarkauksia tapahtuu yhä useammin muuallakin kuin pääkaupunkiseudulla.

Esimerkiksi asuntomurtoihin verrattuna identiteettivarkauksia tehtiin viime vuonna lähes seitsemän kertaa enemmän. Kolmasosa varkauksista tehdään sosiaalisen median avulla tai internetistä löytyvien tietojen avulla. Suomessa varastettiin viime vuonna yli 33 000 identiteettiä.

MySafetyn palveluilla ja vakuutuksilla on Suomessa noin 120 000 käyttäjää. Koska ongelma ei keskity vain suurimpiin kaupunkeihin, turva- ja vakuutuspalveluyritys mySafety avaa ensimmäisen toimipisteensä pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.

MySafetyn yksikönjohtaja Johanna Abgottsponin mukaan henkilötietoja ei varasteta pelkästään yksityishenkilöiltä, vaan tällä hetkellä myös yritykset ovat kohteena. - Yrityspäättäjällä on suurempi riski joutua identiteettivarkauden uhriksi kuin muilla, Abgottspon sanoo.

- Tyypillinen esimerkki pk-yritykseen kohdistuvasta identiteettivarkaudesta on tilanne, jossa henkilö nostaa yrityksen nimissä alv-palautuksia tai hyödyntää yrittäjän identiteettiä ja esiintyy päättäjänä. Varas voi aiheuttaa hallaa koko liiketoiminnalle, Abgottspon kuvailee.

MySafetylla on Pohjoismaissa yhteensä 1,5 miljoonaa käyttäjää, joista Suomessa noin 120000.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2