JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Puolijohdealan valmistajien järjestö WSTS eli World Semiconductor Trade Statistics on korjannut tämän ja ensi vuoden markkinaennusteitaan ylöspäin. Kysynnän jatkuessa vahvana WSTS ennustaa, että puolijohteita myydään tänä vuonna 463 miljardilla dollarilla.

Viime vuodesta kasvua tulee 12,4 prosenttia. Samalla lähestytään maagista 400 miljardin euron rajaa. Järjestön mukaan kasvu perustuu edelleen vahvaan kysyntään muistipiireissä. Muisteissa kasvuksi ennustetaan tänä vuonna 26,5 prosenttia.

Lisäksi analogiasiruissa kasvu näyttää vankistuvan. Nämä molemmat sektorit kuvaavat tämän hetken tarpeita: maailman analoginen informaatio pitää muuntaa digitaaliseksi ja tallentaa jollekin prosessointia ja analyysiä varten. Tälle kehitykselle ei edes ole näkyvissä hidastumista.

Ensi vuonna kasvulukemat hidastuvat kautta linjan, myös muisteissa tämän hetken ennuste povaa 13,8 prosentin nousua. Ensi vuonna myydään WSTS:n mukaan puolijohteita 484 miljardilla dollarilla. Samalla menee se odotettu 400 miljardin euronkin raja rikki (410 miljardia euroa).

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template