JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Jos kannettavan tietokoneen haluaa tällä hetkellä liittää verkkoon, se pitää tehdä joko wifi-yhteyden tai oman puhelimen 4G-yhteyden välityksellä. Ian koittaa aika, jolloin Windows 10 -kannettavat tukevat valmiiksi huippunopeita 4G- eli LTE-verkkoyhteyksiä.

Qualcomm on Taiwanin Computex-näyttelyssä lanseerannut yhdessä Samsungin kanssa uuden Snapdragon 850 -mobiilialustan. Siinä on samalle piirille tuotu X20-modeemi sekä AI-prosessori.

Läppärissä tämä tarkoittaa kolminkertaista koneoppimisalgoritmien suorityskykyä, jopa 1,2 gigabitin LTE-verkkoyhteyttä sekä 25 tunnin käyttöaikaa akkuvirralla normaalikäytössä.

Snapdragon 850 -prosessorit valmistetaan 10 nanometrin prosessissa, joten voidaan sanoa, että 10 nanometriä tuli läppäreihin älypuhelinpiirien puolelta. Intel ei vielä ole päässyt volyymituotantoon omissa 10 nanometrin x86-prosessoreissaan.

Qualcommin ensimmäinen läppäriprosessori oli Snapdragon 835, joka esiteltiin ennen Barcelonan Mobile World Congressia. Siihen perustuvia laitteita ovat tuoneet tarjolle Lenovo. HP ja Asus.

Eniten Arm-pohjaisissa läppäreissä mietityttää raudan suorituskyky. Toisaalta jo Snapdragon 835 -pohjaisilla läppäreillä voi akkuteholla toistaa Netflixiä jopa 28-29 tunnin ajan.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template