JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nürnbergissä on käynnissä tehoelektroniikan PCIM-messut ja sieltä tulee nyt jatkuvalla syötöllä tuotejulkistuksia. Yksi merkittävimmistä uutisista tuli saksalaiselta Infineonilta, joka kertoi ryhtyvänsä valmistamaan volyymeissä CoolGaN-komponentteja vuoden loppuun mennessä.

Piipohjainen tehoelektroniikka on monella tapaa jo tullut tiensä päähän. Sen tilalle on haettu ns. laajan kaistaeron (wide bandgap) materiaaleja. Näistä piikarbidi on jo päässyt vankkaan kaupallistamisen vauhtiin, mutta galliumnitridi on osoittautunut hankalaksi valmistaa.

Infineonin mukaan ongelmat ovat nyt takanapäin ja GaN-piirien monia etuja voidaan hyödyntää kaupallisissa tehoelektroniikan tuotteissa. Näihin etuihin kuuluvat korkeampi tehotiheys, selvästi parempi hyötysuhde ja alentuneet järjestelmäkustannukset.

PCMI-messuilla Infineon esittelee CoolGaN-tuoteperheen komponentteja eri sovelluksiin. Näytepiirejä se sanoo toimittavansa asiakkailleen jo nyt. Yhtiön mukaan sen GaN-piirien ominaisuudet ylittävät tähän asti demotut GaN-piirit.

Infineon lupaa CoolGaN-sarjan piirien eliniäksi 55 vuotta, mikä on 40 vuotta vaadittua enemmän. Piireillä voidaan tuottaa kaksinkertainen lähtöteho samassa koossa kuin piipohjaisissa tuotteissa, mikä säästää arvokasta tilaa teholähteissä.

Tuotantoon menevät ensimmäiseksi 400 ja 600 voltin HMET-piirit.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
13hreplyretweetfavorite
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
 
 

ny template