JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Sveitsiläinen tehoelektroniikan komponentteja kehittävä LEM on esitellyt PCIM-messuilla uusia virtamuuntimia, joilla voidaan mitata vuotovirtoja aurinkopaneelien järjestelmissä. LDSR-muuntimet ovat edullisia ja kevyitä, kompaktin kokoisia komponentteja.

LDSR on erityisesti tarkoitettu mittaamaan 300 milliampeerin nimellisvuotovirtoja (maksimi 900 mA) 2 kilohertsin taajuudella. Sen pääsovellusalueena on ilman muuntajaa toteutetut aurinkopaneelipohjaiset invertterit, joita käytetään kotitalouksissa.

Vikavirrat tai vuotovirta, joita LDSR-malli on suunniteltu mittaamaan voivat nousta vikatapauksissa useamman tyyppisissä teollisuuden tai sähköntuoton skenaarioissa. Esimerkkejä ovat vikatilat kuten oikosulut tai maadoitusviat. Aurinkopaneelin liitäntä sähköverkkoon herättää turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä: vikatapauksissa järjestelmään voi muodostua järjestelmän lähellä liikkuville tai sen alueella oleskeleville henkilöille vaaratilanne.

LDSR-anturi asennettaan piirikortille ensiö- ja toisioliitäntöjen muodostamiseksi ja se tuottaa jännitelähdön. Muunnin sietää korkean 3300 ampeerin ylikuormituksen 100 mikrosekunnin pulssissa. Se tuo erittäin hyvän eristyksen ensiö- ja toisiopiirien välillä, kiitos pitkien ryömintävälien ja eristysetäisyyksien (7,1 mm).

Closed Loop Hall ASIC -ratkaisuun perustuva LDSR on suunnittelultaan ainutlaatuinen, sillä se sisältää integroidun ensiöjohtimen, joka sietää 35 ampeerin virran sekä vaihe- että nollajohtimessa. Tämän ansiosta yhteismuotoinen häiriönesto on erinomainen. LEM:n kehittämä ASIC-ohjainpiiri takaa erittäin hyvän tarkkuuden -40 ... +105 asteen lämpötila-alueella.

LDSR-muunnin toimii +5 VDC:n käyttöjännitteellä ja sen tyypillinen virrankulutus on vain 40 milliampeeria 300 mA:n vuoto- tai vikavirtaa mitattaessa.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
13hreplyretweetfavorite
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
 
 

ny template