JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Sveitsiläinen tehoelektroniikan komponentteja kehittävä LEM on esitellyt PCIM-messuilla uusia virtamuuntimia, joilla voidaan mitata vuotovirtoja aurinkopaneelien järjestelmissä. LDSR-muuntimet ovat edullisia ja kevyitä, kompaktin kokoisia komponentteja.

LDSR on erityisesti tarkoitettu mittaamaan 300 milliampeerin nimellisvuotovirtoja (maksimi 900 mA) 2 kilohertsin taajuudella. Sen pääsovellusalueena on ilman muuntajaa toteutetut aurinkopaneelipohjaiset invertterit, joita käytetään kotitalouksissa.

Vikavirrat tai vuotovirta, joita LDSR-malli on suunniteltu mittaamaan voivat nousta vikatapauksissa useamman tyyppisissä teollisuuden tai sähköntuoton skenaarioissa. Esimerkkejä ovat vikatilat kuten oikosulut tai maadoitusviat. Aurinkopaneelin liitäntä sähköverkkoon herättää turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä: vikatapauksissa järjestelmään voi muodostua järjestelmän lähellä liikkuville tai sen alueella oleskeleville henkilöille vaaratilanne.

LDSR-anturi asennettaan piirikortille ensiö- ja toisioliitäntöjen muodostamiseksi ja se tuottaa jännitelähdön. Muunnin sietää korkean 3300 ampeerin ylikuormituksen 100 mikrosekunnin pulssissa. Se tuo erittäin hyvän eristyksen ensiö- ja toisiopiirien välillä, kiitos pitkien ryömintävälien ja eristysetäisyyksien (7,1 mm).

Closed Loop Hall ASIC -ratkaisuun perustuva LDSR on suunnittelultaan ainutlaatuinen, sillä se sisältää integroidun ensiöjohtimen, joka sietää 35 ampeerin virran sekä vaihe- että nollajohtimessa. Tämän ansiosta yhteismuotoinen häiriönesto on erinomainen. LEM:n kehittämä ASIC-ohjainpiiri takaa erittäin hyvän tarkkuuden -40 ... +105 asteen lämpötila-alueella.

LDSR-muunnin toimii +5 VDC:n käyttöjännitteellä ja sen tyypillinen virrankulutus on vain 40 milliampeeria 300 mA:n vuoto- tai vikavirtaa mitattaessa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template