JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Erikoiskäyttöön, erityisesti pelaajille DRAM-muisteja kehittävä ADATA sanoo ylikellottaneensa hybridijäähdytteisen DDR4-kampansa 5531 megahertsin kellotaajuuteen.

ADATA esitteli jo tammikuussa Las Vegasin CES-messuilla neste- ja ilmajäähdytyksellä varustettua DDR4-protoa. Huhtikuussa tekniikka tuotiin kaupallisesti tarjolle XPF Spectrix D80 -nimellä. Kyse on tiettävästi markkinoiden ensimmäisestä hybridijäähdytyksellä varustetusta DRAM-muistista.

SPECTRIX D80 sisältää nestejäähdytyselementin, alumiinisen jäähdytyslevyn ja sen piirilevy on valmistettu lämpöä tehokkaasti johtavista materiaaleista. Muistin nestejäähdytyskennon kautta haihdutetaan lämpöä alhaisen kiehumispisteen omaavan sähköä johtamattoman nesteen avulla.

ADATA ei ole paljastanut, mistä nesteestä on kyse. Erittäin alhaisen kiehumispisteen ja alhaisen johtavuuden nesteet ovat erittäin kalliita. Sama voidaan toteuttaa myös edullisimmilla aineilla, kuten etanolilla. Nestejäähdytyksen lisäksi moduulissa on myös alumiininen jäähdytyslaippa. 

5531 megahertsin nopeuteen ADATAN XPG-tiimi ylsi yhdessä MSI:n kehittäjien kanssa. Nopeustuloksen varmisti HWBot-sivusto mittauksissaan.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template