JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Atari 2600 oli pelikone, joka monen mielestä aloitti modernin pelaamisen aikakauden. Kun Atari ilmoitti suunnittelevansa uudenlaisen peli/multimediakoneen tuomista markkinoille, moni nostalgikko innostui. Nyt Atarin VCS-laite on Indiegogossa kerännyt yli 20-kertaisesti tavoitellun rahamäärän.

Atari tavoitteli uudelle Linux-pohjaiselle laitteelleen sadantuhannen dollarin rahoitusta. Tällä hetkellä kasassa on yli 2,2 miljoonaa, joten laite pääsee markkinoille. Toimitukset tosin alkavat vasta reilun vuoden kuluttua.

Uusi Atari VCS ei ole enää mikään pelkkä pelikone. Toki VCS:een on ladattu toistasataa klassikkopeliä vanhalta Atari-ajalta, mutta laite toimii myös kodin yleisenä viihdeyksikkönä. Ja puupintainen spesiaaliretroversio on jopa kaunis laite.

Pelkkä uusi konsoli maksaa parisataa dollaria. Sen päälle voi ostaa modernin peliohjaimen tai klassisen Atari-tikun uusitun version. Molemmat ohjaimet saa 59 dollarilla. Puupintainen erikoismalli ohjainten kera maksaa 300 dollaria.

Raudaltaan uusi Atari perustuu AMD:n Bristol Ridge A10 -prosessoriin ja Radeonin R7-grafiikkaan. RAM-muistia on 4 gigatavua ja tallennustilaa 32 gigatavua, mutta sitä voi laajentaa rajattomasti USB-väylän ja SD-korttipaikan avulla.

Käyttöjärjestelmän on Ubuntusta viritetty versio, joten VCS taipuu moneen muuhunkin käyttöön. Uusia pelejä voi ladata Steamin kautta. Jos retroilu kiinnostaa, lisätietoja löytyy Indiegogosta.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2