JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Atari 2600 oli pelikone, joka monen mielestä aloitti modernin pelaamisen aikakauden. Kun Atari ilmoitti suunnittelevansa uudenlaisen peli/multimediakoneen tuomista markkinoille, moni nostalgikko innostui. Nyt Atarin VCS-laite on Indiegogossa kerännyt yli 20-kertaisesti tavoitellun rahamäärän.

Atari tavoitteli uudelle Linux-pohjaiselle laitteelleen sadantuhannen dollarin rahoitusta. Tällä hetkellä kasassa on yli 2,2 miljoonaa, joten laite pääsee markkinoille. Toimitukset tosin alkavat vasta reilun vuoden kuluttua.

Uusi Atari VCS ei ole enää mikään pelkkä pelikone. Toki VCS:een on ladattu toistasataa klassikkopeliä vanhalta Atari-ajalta, mutta laite toimii myös kodin yleisenä viihdeyksikkönä. Ja puupintainen spesiaaliretroversio on jopa kaunis laite.

Pelkkä uusi konsoli maksaa parisataa dollaria. Sen päälle voi ostaa modernin peliohjaimen tai klassisen Atari-tikun uusitun version. Molemmat ohjaimet saa 59 dollarilla. Puupintainen erikoismalli ohjainten kera maksaa 300 dollaria.

Raudaltaan uusi Atari perustuu AMD:n Bristol Ridge A10 -prosessoriin ja Radeonin R7-grafiikkaan. RAM-muistia on 4 gigatavua ja tallennustilaa 32 gigatavua, mutta sitä voi laajentaa rajattomasti USB-väylän ja SD-korttipaikan avulla.

Käyttöjärjestelmän on Ubuntusta viritetty versio, joten VCS taipuu moneen muuhunkin käyttöön. Uusia pelejä voi ladata Steamin kautta. Jos retroilu kiinnostaa, lisätietoja löytyy Indiegogosta.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
13hreplyretweetfavorite
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
 
 

ny template