JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Atari 2600 oli pelikone, joka monen mielestä aloitti modernin pelaamisen aikakauden. Kun Atari ilmoitti suunnittelevansa uudenlaisen peli/multimediakoneen tuomista markkinoille, moni nostalgikko innostui. Nyt Atarin VCS-laite on Indiegogossa kerännyt yli 20-kertaisesti tavoitellun rahamäärän.

Atari tavoitteli uudelle Linux-pohjaiselle laitteelleen sadantuhannen dollarin rahoitusta. Tällä hetkellä kasassa on yli 2,2 miljoonaa, joten laite pääsee markkinoille. Toimitukset tosin alkavat vasta reilun vuoden kuluttua.

Uusi Atari VCS ei ole enää mikään pelkkä pelikone. Toki VCS:een on ladattu toistasataa klassikkopeliä vanhalta Atari-ajalta, mutta laite toimii myös kodin yleisenä viihdeyksikkönä. Ja puupintainen spesiaaliretroversio on jopa kaunis laite.

Pelkkä uusi konsoli maksaa parisataa dollaria. Sen päälle voi ostaa modernin peliohjaimen tai klassisen Atari-tikun uusitun version. Molemmat ohjaimet saa 59 dollarilla. Puupintainen erikoismalli ohjainten kera maksaa 300 dollaria.

Raudaltaan uusi Atari perustuu AMD:n Bristol Ridge A10 -prosessoriin ja Radeonin R7-grafiikkaan. RAM-muistia on 4 gigatavua ja tallennustilaa 32 gigatavua, mutta sitä voi laajentaa rajattomasti USB-väylän ja SD-korttipaikan avulla.

Käyttöjärjestelmän on Ubuntusta viritetty versio, joten VCS taipuu moneen muuhunkin käyttöön. Uusia pelejä voi ladata Steamin kautta. Jos retroilu kiinnostaa, lisätietoja löytyy Indiegogosta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template