JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

On jo pitkään tiedetty, että Tesla-sähköautojen ohjelmistot ovat Linuxia. Yhtiö on myös luvannut julkistaa lähdekoodinsa aitoon open source -henkeen. Nyt se lunastaa lupauksiaan. Gitbubista löytyy S- ja X-mallien koodia.

Ladattavissa oleva koodi sisältää esimerkiksi kuvatiedoston Autopilot-ohjelmistosta. Lisäksi voi tutustua Teslan Nvidia-prosessorilla toimivaan viihdejärjestelmään, kertoo ZDNet.

Tesla on saanut joiltakin käyttäjiltään valituksia siitä, ettei se noudata GPLv2-lisenssisäätnöjä, joiden mukaan lähdekoodi pitäisi olla kaikkien käytettävissä. Toisaalta autojen kohdalla ollaan avoimen koodin kanssa mielenkiintoisessa tilanteessa, sillä tarkoitus ei varmaan ole, että kuka tahansa pääsee muuttelemaan kriittisten järjestelmien koodia.

Jos näin olisi, joku vatipää onnistuisi jossakin vaiheessa lataamaan autoonsa itse kyhäämänsä ohjelmiston. Tällainen olisi vastuiden kannalta kestämätön tilanne.

Onneksi Teslan koodien perusteella kukaan ei kykene rakentamaan omaa Tesla-versiota. Ainakaan vielä.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2