JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

On jo pitkään tiedetty, että Tesla-sähköautojen ohjelmistot ovat Linuxia. Yhtiö on myös luvannut julkistaa lähdekoodinsa aitoon open source -henkeen. Nyt se lunastaa lupauksiaan. Gitbubista löytyy S- ja X-mallien koodia.

Ladattavissa oleva koodi sisältää esimerkiksi kuvatiedoston Autopilot-ohjelmistosta. Lisäksi voi tutustua Teslan Nvidia-prosessorilla toimivaan viihdejärjestelmään, kertoo ZDNet.

Tesla on saanut joiltakin käyttäjiltään valituksia siitä, ettei se noudata GPLv2-lisenssisäätnöjä, joiden mukaan lähdekoodi pitäisi olla kaikkien käytettävissä. Toisaalta autojen kohdalla ollaan avoimen koodin kanssa mielenkiintoisessa tilanteessa, sillä tarkoitus ei varmaan ole, että kuka tahansa pääsee muuttelemaan kriittisten järjestelmien koodia.

Jos näin olisi, joku vatipää onnistuisi jossakin vaiheessa lataamaan autoonsa itse kyhäämänsä ohjelmiston. Tällainen olisi vastuiden kannalta kestämätön tilanne.

Onneksi Teslan koodien perusteella kukaan ei kykene rakentamaan omaa Tesla-versiota. Ainakaan vielä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template