JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kysyntä 76-81 gigahertsin alueen tutkalaitteisiin kasvaa kovalla vauhdilla, sillä niitä käytetään esimerkiksi autojen ADAS-järjestelmissä. Texas Instruments kertoo nyt aloittaneen markkinoiden ensimmäisten yhden sirun CMOS-pohjaisten tutkapiirien massatuotannon.

Kyse on AWR1642- ja IWR1642-piireistä (kuvassa). Kilpaileviin piireihin verrattuna uutuudet ovat TI:n mukaan kolme kertaa tarkempia, kooltaan pienempiä ja tehonkulutukseltaan merkittävästi säästeliäämpiä.

TI näkee, että piirejä tullaan ADAS-järjestelmien lisäksi käyttämään esimerkiksi pysäköintipaikkojen havaitsemiseen, oven edessä olevien esteiden havaitsemiseen, auton sisätilojen valvontaan ja murtautumisyritysten estämiseen.

Suunnittelijoille TI tarjoaa SDK-kehitysalustaa, jossa on mukana erilaisia kehitystä nopeuttavia referenssisuunnitteluja. Esimerkiksi henkilöiden läsnäolon autossa havaitsevan referenssimallin mukana tulee järjestelmäkuvauksen lisäksi ohjelmistoesimerkkejä siitä, miten AWR1642-anturia voi käyttää tähän tarkoitukseen.

Antureita voi pienen koon ansiosta käyttää monessa muussakin sovelluksessa. Rakennusautomaatiossa niiden avulla voidaan laskea rakennuksessa kävijät. Anturit sopivat myös tuotantolinoille tarkkailemaan, ettei linjalla ole mitään esteitä.

Antureista AWR1642 maksaa 45 dollaria tuhannen kappaleen erissä ostettuna. IWR1642-piirin hinta on 19,99 dollaria kappale.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template