JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kysyntä 76-81 gigahertsin alueen tutkalaitteisiin kasvaa kovalla vauhdilla, sillä niitä käytetään esimerkiksi autojen ADAS-järjestelmissä. Texas Instruments kertoo nyt aloittaneen markkinoiden ensimmäisten yhden sirun CMOS-pohjaisten tutkapiirien massatuotannon.

Kyse on AWR1642- ja IWR1642-piireistä (kuvassa). Kilpaileviin piireihin verrattuna uutuudet ovat TI:n mukaan kolme kertaa tarkempia, kooltaan pienempiä ja tehonkulutukseltaan merkittävästi säästeliäämpiä.

TI näkee, että piirejä tullaan ADAS-järjestelmien lisäksi käyttämään esimerkiksi pysäköintipaikkojen havaitsemiseen, oven edessä olevien esteiden havaitsemiseen, auton sisätilojen valvontaan ja murtautumisyritysten estämiseen.

Suunnittelijoille TI tarjoaa SDK-kehitysalustaa, jossa on mukana erilaisia kehitystä nopeuttavia referenssisuunnitteluja. Esimerkiksi henkilöiden läsnäolon autossa havaitsevan referenssimallin mukana tulee järjestelmäkuvauksen lisäksi ohjelmistoesimerkkejä siitä, miten AWR1642-anturia voi käyttää tähän tarkoitukseen.

Antureita voi pienen koon ansiosta käyttää monessa muussakin sovelluksessa. Rakennusautomaatiossa niiden avulla voidaan laskea rakennuksessa kävijät. Anturit sopivat myös tuotantolinoille tarkkailemaan, ettei linjalla ole mitään esteitä.

Antureista AWR1642 maksaa 45 dollaria tuhannen kappaleen erissä ostettuna. IWR1642-piirin hinta on 19,99 dollaria kappale.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
13hreplyretweetfavorite
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
 
 

ny template