JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Esineiden internet ei ole enää hypeä, vaan uusia ratkaisuja on Suomessakin siirretty vauhdilla liiketoimintaan. – IoT:llä ja digitalisaatiolla tehostetaan vanhoja prosesseja ja kehitetään uusia liiketoimintamalleja, sanoi metsäyhtiö Stora Ensolla digitalisaatioryhmää vetävä Antti Vuolle Arrow´n IoT Summit -tapahtumassa tänään.

Arrow´n seminaari osui ajan hermoon erittäin tarkasti. Sen todisti paikalle tullut 800 vierasta. Määrä on parisataa suurempi kuin viime vuonna ja samalla Arrow´n tilaisuudesta on kasvanut Pohjoismaiden tärkein IoT-tapahtuma.

Stora Enson kehitys kuvaa tavallaan hyvin sitä muutosta, mikä Suomessa on käynnissä. Antti Vuolli muistutti, että vuonna 2006 vielä 70 prosenttia yhtiön myynnistä tuli puusta. Viime vuonna 7 prosenttia tuli uusista tuotteista, joten perinteikäs metsäyritys on – hitaasti mutta varmasti – muuttumassa digitaaliseksi biotalousyritykseksi.

- Siirtymistä biotalouteen auttaa digitalisaatio. Sen parissa olemme tehneet systemaattisesti töitä kolmen vuoden ajan. 26 tuhannen työntekijän yrityksessä on pakko kehittää malleja siihen, miten digitalisaatio eri toiminnoissa toteutetaan, Vuolli korosti.

IoT:llä ei ole merkitystä, jos se ei tuo säästöjä. Onneksi säätökohtieta on perinteisessäkin teollisuusyrityksessä paljon. Stora Ensolla on esimerkiksi logistiikassa 400 kumppania ja 200 työntekijää. – IoT tekee tehtaiden toiminnan tehokkaammaksi, Vuolli painottaa.

Tällä hetkellä Stora Ensolla on 62 yksittäistä digitalointiprojektia. Tänä vuonna on jo robotisoitu yli 20 prosessia. - Aiemmin inventaario vei muutaman päivän henkilötyövoimalla. Nyt drone tekee saman 20 minuutissa. Tekniikka on nopeampi, luotettavampi ja vapauttaa ihmiset tekemään jotain muuta, Vuolli kehuu.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template