JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Esineiden internet ei ole enää hypeä, vaan uusia ratkaisuja on Suomessakin siirretty vauhdilla liiketoimintaan. – IoT:llä ja digitalisaatiolla tehostetaan vanhoja prosesseja ja kehitetään uusia liiketoimintamalleja, sanoi metsäyhtiö Stora Ensolla digitalisaatioryhmää vetävä Antti Vuolle Arrow´n IoT Summit -tapahtumassa tänään.

Arrow´n seminaari osui ajan hermoon erittäin tarkasti. Sen todisti paikalle tullut 800 vierasta. Määrä on parisataa suurempi kuin viime vuonna ja samalla Arrow´n tilaisuudesta on kasvanut Pohjoismaiden tärkein IoT-tapahtuma.

Stora Enson kehitys kuvaa tavallaan hyvin sitä muutosta, mikä Suomessa on käynnissä. Antti Vuolli muistutti, että vuonna 2006 vielä 70 prosenttia yhtiön myynnistä tuli puusta. Viime vuonna 7 prosenttia tuli uusista tuotteista, joten perinteikäs metsäyritys on – hitaasti mutta varmasti – muuttumassa digitaaliseksi biotalousyritykseksi.

- Siirtymistä biotalouteen auttaa digitalisaatio. Sen parissa olemme tehneet systemaattisesti töitä kolmen vuoden ajan. 26 tuhannen työntekijän yrityksessä on pakko kehittää malleja siihen, miten digitalisaatio eri toiminnoissa toteutetaan, Vuolli korosti.

IoT:llä ei ole merkitystä, jos se ei tuo säästöjä. Onneksi säätökohtieta on perinteisessäkin teollisuusyrityksessä paljon. Stora Ensolla on esimerkiksi logistiikassa 400 kumppania ja 200 työntekijää. – IoT tekee tehtaiden toiminnan tehokkaammaksi, Vuolli painottaa.

Tällä hetkellä Stora Ensolla on 62 yksittäistä digitalointiprojektia. Tänä vuonna on jo robotisoitu yli 20 prosessia. - Aiemmin inventaario vei muutaman päivän henkilötyövoimalla. Nyt drone tekee saman 20 minuutissa. Tekniikka on nopeampi, luotettavampi ja vapauttaa ihmiset tekemään jotain muuta, Vuolli kehuu.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
13hreplyretweetfavorite
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
 
 

ny template