JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Esineiden internet ei ole enää hypeä, vaan uusia ratkaisuja on Suomessakin siirretty vauhdilla liiketoimintaan. – IoT:llä ja digitalisaatiolla tehostetaan vanhoja prosesseja ja kehitetään uusia liiketoimintamalleja, sanoi metsäyhtiö Stora Ensolla digitalisaatioryhmää vetävä Antti Vuolle Arrow´n IoT Summit -tapahtumassa tänään.

Arrow´n seminaari osui ajan hermoon erittäin tarkasti. Sen todisti paikalle tullut 800 vierasta. Määrä on parisataa suurempi kuin viime vuonna ja samalla Arrow´n tilaisuudesta on kasvanut Pohjoismaiden tärkein IoT-tapahtuma.

Stora Enson kehitys kuvaa tavallaan hyvin sitä muutosta, mikä Suomessa on käynnissä. Antti Vuolli muistutti, että vuonna 2006 vielä 70 prosenttia yhtiön myynnistä tuli puusta. Viime vuonna 7 prosenttia tuli uusista tuotteista, joten perinteikäs metsäyritys on – hitaasti mutta varmasti – muuttumassa digitaaliseksi biotalousyritykseksi.

- Siirtymistä biotalouteen auttaa digitalisaatio. Sen parissa olemme tehneet systemaattisesti töitä kolmen vuoden ajan. 26 tuhannen työntekijän yrityksessä on pakko kehittää malleja siihen, miten digitalisaatio eri toiminnoissa toteutetaan, Vuolli korosti.

IoT:llä ei ole merkitystä, jos se ei tuo säästöjä. Onneksi säätökohtieta on perinteisessäkin teollisuusyrityksessä paljon. Stora Ensolla on esimerkiksi logistiikassa 400 kumppania ja 200 työntekijää. – IoT tekee tehtaiden toiminnan tehokkaammaksi, Vuolli painottaa.

Tällä hetkellä Stora Ensolla on 62 yksittäistä digitalointiprojektia. Tänä vuonna on jo robotisoitu yli 20 prosessia. - Aiemmin inventaario vei muutaman päivän henkilötyövoimalla. Nyt drone tekee saman 20 minuutissa. Tekniikka on nopeampi, luotettavampi ja vapauttaa ihmiset tekemään jotain muuta, Vuolli kehuu.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template