JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia-puhelimia kehittävän HMD Globalin aloitus on ollut vähintäänkin tyydyttävä, monilla mittareilla jopa yllättävän hyvä. Samalla yritys pukkaa uusia malleja markkinoille kiihtyvällä tahdilla. Se oli vähän vanhankin Nokian vika, mutta onko HMD Global vaarassa hukkua malliviidakkoonsa?

Eilen Nokia esitteli päivitetyt versiot Nokia 5-, Nokia 3- ja Nokia 2-malleistaan. Niiden nimeksi tulivat Nokia 5.1, Nokia 3.1 ja Nokia 2.1. Nimet voivat olla vain insinöörin keksimiä ja tekniikan historia on täynnä esimerkkejä, joissa insinööri pilaa hyvänkin idean, koska ei ymmärrä markkinointia.

HMD Globalin ongelma tietysti on, että matkapuhelinhistoriassa on niin paljon erilaisia Nokia-nimiä. Vanhoina aikoina käytössä olivat kaikki 1000-9000-sarjat. Niiden lisäksi olivat C-, N- ja X-sarjat. Windows-aikana tuli Lumia. Ja näiden lisäksi on vielä koko joukko muita n-gageja ja muita.

Vanhaa malliviidakkoa voi verrata vaikkapa menestyneimpään brändiin eli iPhoneen. Reilun 10 vuoden taipaleella menestykseen on riittänyt käytännössä kymmenen eri mallia. Ehkäpä siitä voisi jokainen valmistaja ottaa oppia?

Yhtä kaikki, HMD Globalin uutuudet ovat kyllä mielenkiintoisia. Nokia 5.1 on saanut edeltäjäänsä verrattuna suuremman näytön ja 8-ytimisen Mediatek Helio P18 -prosessorin, joka on jopa 40 prosenttia tehokkaampi. Laitteen hintaa ei kerrottu.

Nokia 3.1 on puolestaan uusien nokialaisten suosituimman mallin seuraaja, joten malli on tärkeä HMD Globalin kannalta. Prosessori on Mediatek 6750, jossa on 8 ydintä edeltäjänsä neljän sijaan. Suorituskyvyn pitäisi kasvaa 50 prosenttia. Nokia 3.1 tulee myyntiin syksyn aikana 189 euron hintaan.

Nokia 2.1 on varustettu suurella 5,5-tuumaisella näytöllä, mutta 4000 milliampeeritunnin akulla se kestää yhdellä latauksella käytössä kaksi päivää. Käyttöjärjestelmä on Androidin kevyempi versio eli Go. Nokia 2.1:n hintaa ei myöskään kerrottu vielä.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template