JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia-puhelimia kehittävän HMD Globalin aloitus on ollut vähintäänkin tyydyttävä, monilla mittareilla jopa yllättävän hyvä. Samalla yritys pukkaa uusia malleja markkinoille kiihtyvällä tahdilla. Se oli vähän vanhankin Nokian vika, mutta onko HMD Global vaarassa hukkua malliviidakkoonsa?

Eilen Nokia esitteli päivitetyt versiot Nokia 5-, Nokia 3- ja Nokia 2-malleistaan. Niiden nimeksi tulivat Nokia 5.1, Nokia 3.1 ja Nokia 2.1. Nimet voivat olla vain insinöörin keksimiä ja tekniikan historia on täynnä esimerkkejä, joissa insinööri pilaa hyvänkin idean, koska ei ymmärrä markkinointia.

HMD Globalin ongelma tietysti on, että matkapuhelinhistoriassa on niin paljon erilaisia Nokia-nimiä. Vanhoina aikoina käytössä olivat kaikki 1000-9000-sarjat. Niiden lisäksi olivat C-, N- ja X-sarjat. Windows-aikana tuli Lumia. Ja näiden lisäksi on vielä koko joukko muita n-gageja ja muita.

Vanhaa malliviidakkoa voi verrata vaikkapa menestyneimpään brändiin eli iPhoneen. Reilun 10 vuoden taipaleella menestykseen on riittänyt käytännössä kymmenen eri mallia. Ehkäpä siitä voisi jokainen valmistaja ottaa oppia?

Yhtä kaikki, HMD Globalin uutuudet ovat kyllä mielenkiintoisia. Nokia 5.1 on saanut edeltäjäänsä verrattuna suuremman näytön ja 8-ytimisen Mediatek Helio P18 -prosessorin, joka on jopa 40 prosenttia tehokkaampi. Laitteen hintaa ei kerrottu.

Nokia 3.1 on puolestaan uusien nokialaisten suosituimman mallin seuraaja, joten malli on tärkeä HMD Globalin kannalta. Prosessori on Mediatek 6750, jossa on 8 ydintä edeltäjänsä neljän sijaan. Suorituskyvyn pitäisi kasvaa 50 prosenttia. Nokia 3.1 tulee myyntiin syksyn aikana 189 euron hintaan.

Nokia 2.1 on varustettu suurella 5,5-tuumaisella näytöllä, mutta 4000 milliampeeritunnin akulla se kestää yhdellä latauksella käytössä kaksi päivää. Käyttöjärjestelmä on Androidin kevyempi versio eli Go. Nokia 2.1:n hintaa ei myöskään kerrottu vielä.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
13hreplyretweetfavorite
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
 
 

ny template