JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ei ole helppoa olla robottiauto tai edes ajaa autonomisessa moodissa. Jokainen kolari raportoidaan välittömästi ympäri maailmaa. Tällä kertaa onnettomuuteen ajautui Tesla, joka törmäsi poliisiautoon Kaliforniassa.

Kaikkiaan viimeisen vuoden aikana autopilotilla ajaneet autot ovat joutuneet viiteen kolariin. Näistä kolme on vaatinut ihmisuhreja. Kaksi kuolonkolareista ajettiin Teslalla ja yksi Über-taksina toimineella Volvolla.

Laguna Beachin poliisilaitoksen mukaan autopilotilla ajanut Tesla törmäsi pysäköityyn poliisiautoon. Poliisiautossa ei ollut törmäyshetkellä ketään ja Tesla-kuskikin sai vain vähäisiä vammoja.

Tesla on kommentoinut onnettomuutta sanoen, että autopilotti-toimintoa käytettäessä ajoneuvon kuljettajan on säilytettävä auton hallinta/kontrolli kaikkina aikoina. Vastuustaan Tesla pääsee sillä, että Autopilot-toimintoa pääsee käyttämään vain ruksaamalla käyttöehdoista, että tämän kohdan ymmärtää.

USA:ssa Teslaa on vaadittu estämään autopilotin käyttö ennen kuin siitä on saatu kehitettyä turvallisempi.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template