JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nykynuoret osaavat kysyä Siriltä ja Googlelta apua lähes mihin tahansa ongelmaan, mutta pian pääsee samalla tavalla keskustelemaan autolla ajaessaan. Mercedes-Benzin uuteen multimediajärjestelmään tulee Nuancen tekoälyä hyödyntävä puheentunnistus.

Alkeellisia puheohjauksia autoissa on ollut jo pidemmän aikaa. Nuancen Dragon Drive -alusta kuitenkin ymmärtää esimerkiksi lauseita kuten ”täällä on liian lämmin”. Sen perusteella järjestelmä säätää ilmastointia hieman viileämmälle.

Nuance on osa Mersun uutta MBUX-käyttöliittymää (Mercedes-Benz User Experience), joka esiteltiin ensimmäisen kerran tammikuussa CES-messuilla Las Vegasissa. Ensimmäisenä tekniikka tulee vakiona A-sarjan malleihin jo tänä vuonna.

Ennalta ohjelmoitujen äänikomentojen sijaan Dragon Drive -järjestelmä erottaa eri käyttäjät autossa, muistaa mitä käyttäjä on aiemmin sanonut ja osaa soveltaa kuulemaansa uusiin tehtäviin.

Ensimmäiset keskustelevalla tekoälyllä varustetut A-sarjalaiset ovat jo lähdössä asiakastoimituksiin.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template