JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nykynuoret osaavat kysyä Siriltä ja Googlelta apua lähes mihin tahansa ongelmaan, mutta pian pääsee samalla tavalla keskustelemaan autolla ajaessaan. Mercedes-Benzin uuteen multimediajärjestelmään tulee Nuancen tekoälyä hyödyntävä puheentunnistus.

Alkeellisia puheohjauksia autoissa on ollut jo pidemmän aikaa. Nuancen Dragon Drive -alusta kuitenkin ymmärtää esimerkiksi lauseita kuten ”täällä on liian lämmin”. Sen perusteella järjestelmä säätää ilmastointia hieman viileämmälle.

Nuance on osa Mersun uutta MBUX-käyttöliittymää (Mercedes-Benz User Experience), joka esiteltiin ensimmäisen kerran tammikuussa CES-messuilla Las Vegasissa. Ensimmäisenä tekniikka tulee vakiona A-sarjan malleihin jo tänä vuonna.

Ennalta ohjelmoitujen äänikomentojen sijaan Dragon Drive -järjestelmä erottaa eri käyttäjät autossa, muistaa mitä käyttäjä on aiemmin sanonut ja osaa soveltaa kuulemaansa uusiin tehtäviin.

Ensimmäiset keskustelevalla tekoälyllä varustetut A-sarjalaiset ovat jo lähdössä asiakastoimituksiin.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
13hreplyretweetfavorite
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
 
 

ny template