JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Trendforce on listannut tehtaattomat puolijohdeyritykset yli ns. fabless-talot järjestykseen vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Broadcom ja Qualcomm jatkavat omassa kokoluokassaan listan kärjessä, mutta AMD onnistui kasvattamaan myyntiään yli 67 prosenttia.

Trendforcen mukaan AMD:n nousu perustuu sekä prosessorien että grafiikkasuorittimien kasvavaan menekkiin. AMD:n alkuvuoden liikevaihto oli 1,6 miljardia dollaria. Sillä sijoittuu fabless-listalla viidenneksi.

Listan kärjessä Broadcomin liikevaihto oli 4,8 miljardia dollaria, missä oli kasvua vuodentakaiseen 15 prosenttia. Qualcommin 3,9 miljardia dollaria oli vain uusi prosenttia vuodentakaista suurempi, missä näkyy älypuhelinmarkkinoiden pieni hidastuminen.

Kolmanneksi suurin eli Nvidia puolestaan seilaa kovassa myötätuulessa. Suorituskykyisempää grafiikkaa tarvitaan yhä useammassa sovelluksessa kuten AR- ja VR-laitteissa. Nvidian 2,8 miljardin liikevaihto on 50 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template