JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kaupungeissa on yhä enemmän tarvetta huippunopeille verkkoyhteyksille. Vanhojen kuparilankojen kapasiteetti on hyvin rajallinen ja kuitu on liian kallista. Qualcommin ja Facebookin mukaan ratkaisu on ”kuitu ilmassa” eli tekniikka, jonka nimi on Terragraph.

Kyse on Facebookin visiosta. Nyt Qualcomm on lyöttäytynyt yhteen somejätin kanssa ja tekee 802.11ay-standardiin pohjautuvista piireistä Terragraph-sopivia. Periaatteessa 802.11ay on parannus WiGig-tekniikkaan, joka tunnetaan myös nimellä 802.11ad.

Terragraphissa kaupungin voisi verkottaa asentamalla 60 gigahertsin reitittimiä joka kadunkulmaan. Verkko olisi mesh-tyyppinen eli reitittimet näkisivät toisena ja toimivat yhdessä kattavana verkkona. Solmuista olisi sitten aina yhteys rakennusten jakamoihin.

Idean tavoitteena on tuoda gigabittien nopeus tiheästi rakennetulla kaupunkialueella erittäin alhaisin kustannuksin. Alueellisia Terragraph-verkkoja voidaan sitten liittää valmiiseen kuituinfraan.

Arkkitehtuurissa reitittimien pitää nähdä toisena (line-of-sight). Mikäli yhteys katkeaa, osaa verkko uudelleen reitittää datan loppukäyttäjälle. Uudet reitittimet liittyvät nopeasti alueellisen Terragraph-verkon jakelusolmuun.

Mitä nopeuksia Facebook lupaa tekniikalleen? Yhdessä kotitaloudessa kaista riittää puoleentoista yhtäaikaiseen 4K-streamiin, pienessä kerrostalossa kuuteen videostriimiin, isossa kerrostalossa 150 yhtäaikaiseen HD-signaaliin ja stadioneillakin voidaan dataa jakaa tuhansille käyttäjille SD-tasoisella laadulla.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
13hreplyretweetfavorite
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
 
 

ny template