JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kesäkuussa 1998 kerrottiin kotimaisessa Prosessori-lehdessä aivan uudesta RF-tekniikasta, jota haluttiin standardoida matkapuhelimien väliseen tiedonsiirtoon. Vapaalla 2,45 gigahertsin alueella uusi RF-tekniikka yltäisi 730 kilobitin datansiirtoon sekunnissa.

Uusi tekniikka oli nimeltään Bluetooth, joka oli kehitetty vuonna 1994. Sitä halusivat standardiksi IBM, Nokia, Ericsson, Motorola ja Intel. Piirisarjaa kehitti Intel ja RF-osaa Ericsson.

Matkapuhelimien välillä oli aiemminkin voitu siirtää dataa, mutta tämä tapahtui infrapunalinkin välityksellä. Kehittäjien roadmapissa oli jo 2 megabitin Bluetooth-piiri, joka olisi mullistava ratkaisu matkapuhelimiin.

Bluetooth SIG -järjestö perustettiin myöhemmin samana vuonna. Tekniikan 1.0-standardi valmistui vuonna 1999. Vuonna 2000 markkinoille tuli ensimmäinen piirisarja, jossa samalle sirulle oli yhdistetty RF-osa, kantataajuustoiminnot, mikroprosessori ja Bluetooth-protokolla.

Samana vuonna markkinoille tuli ensimmäinen Bluetooth-matkapuhelin. Kunnia meni Ericssonin T36-mallille.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
13hreplyretweetfavorite
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
 
 

ny template