JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

HERE Technologies ilmoittaa kehittäneensä autonvalmistajille uuden OTA-päivitystekniikan. OTA Connectin avulla autojen ohjelmistoja voidaan päivittä pilvestä turvallisesti.

Ilmateitse tapahtuvat päivitykset ovat yleistymässä autoissa nopeasti. Autoissa on yhä enemmän järjestelmiä, joiden ominaisuuksia voidaan parantaa päivittävällä niiden ohjelmisto. Ilmateitse päivittäminen on erittäin paljon taloudellisempaa kuin perinteinen tapa eli koko mallin takaisinkutsu softapäivitystä varten.

Tällä hetkellä HERE tarjoaa tekniikkaansa erillistuotteena, mutta se tullaan integroimaan sen ajoneuvojen ohjelmistopaketteihin. Tekniikka sopii hyvin myös robottien ja drone-lennokkisen päivitykseen.

OTA Connect perustuu avoimeen teknologiaan, joten se ei ole valmistajakohtainen. HERE itse arvioi, että robottiautoissa tarvitaan säännöllisiä, miljoonia koodirivejä sisältäviä päivityksiä, joiden asentaminen paikallisesti ei ole käytännössä mahdollista.

Autojen ohjelmistojen OTA-päivitys ei tietenkään ole mikään uusi asia. Esimerkiksi Tesla on tehnyt niin jo pitkään.

HERE:n tekniikan kehitti berliiniläinen Advanced Telematic Systems, jonka HERE osti tammikuussa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template