JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Oululainen muoviin ruiskuvalettuja rakenteellisia osia erityisesti autoteollisuuteen kehittävä TactoTek raportoi tärkeästä sertifioinnista. Sen IMSE-osa (injection molded structural electronics) läpäisi tiukat testit. Sertifioinnin myötä osa voidaan ottaa autojen sisätilojen tuotantoon.

TactoTek kertoo tehnyt tiivistä yhteistyötä autoteollisuuden toimijan kanssa, jonka nimeä se ei kuitenkaan kerro. Tämä valmistaja on myös ollut rahoittamassa perinteisen elektronisen osan uudistamista vastaamaan uudenaikaisia IMSE-suunnittelusääntöjä.

Jotta osaa voitaisiin autotuotannossa käyttää, sen pitää läpäistä tiukat testit. Testit suoritettiin riippumattomassa testilaboratoriossa autoteollisuuden toimijan valvonnassa.

Kyseinen toimijan rahoittama ja testattu IMSE-ratkaisu on vallankumouksellinen. Se pitää sisällään enemmän toiminnallisuuksia kuin perinteinen vastaava osa. Kyse ei ole kuvassa näkyvästä toiminnallisesti osasta.

TactoTekin tuoteprojekteista vastaava johtaja Miikka Kärnän mukaan haasteena oli luoda IMSE-ratkaisu, joka vastaa asiakkaan tarpeisiin niin muotoilun, toiminnallisuuden kuin luotettavuudenkin osalta. - Jatkuva tuotekehitys tuotti tulosta: tuloksena oli IMSE-osa, joka on koko rakenteeltaan aidosti 3-ulotteinen, vain 3,5 milliä paksu ja 60prosenttia prosenttia kevyempi kuin perinteinen edeltäjänsä.

Ominaisuuksiensa lisäksi IMSE-osa sisältää printattua elektroniikkaa ja kosketussäätimiä, useita painikkeita ja liukukytkimiä, printattuja 3D-läheisyystunnistimia sekä 33 lediä, jotka tuovat sekä tunnelmaa, että toimivat painikkeiden opastusvaloina. Kaikki printattu elektroniikka ja ledit ovat ruiskuvaletun 3-ulotteiseksi muotoillun muovin sisässä. Tuloksena on rakenteellinen, helposti asennettavissa oleva yksittäinen osa. Toisin kuin perinteisessä kokoonpantavassa rakenteessa, tämä kyseinen IMSE-ratkaisu tarvitsee vain yhden muottityökalun ruiskuvalua varten. Tämän lisäksi perinteiseen teknologiaan verrattuna kokoonpanovaiheiden määrä vähenee radikaalisti entisestä.

Testeissä testattiin esimerkiksi IMSE-osan lämpöshokkirasitusta (välillä -40C - +85C), toimintaa korkeassa ja matalassa lämpötilassa, muuttuvaa kosteutta ja lämpötilaa, sähköisten häiriöiden sietoa (EMC) sekä tärinäkestävyyttä ja häiriöäänien tasoa. TactoTekin IMSE-osat täyttivät kaikki vaatimukset.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template