JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Oululainen muoviin ruiskuvalettuja rakenteellisia osia erityisesti autoteollisuuteen kehittävä TactoTek raportoi tärkeästä sertifioinnista. Sen IMSE-osa (injection molded structural electronics) läpäisi tiukat testit. Sertifioinnin myötä osa voidaan ottaa autojen sisätilojen tuotantoon.

TactoTek kertoo tehnyt tiivistä yhteistyötä autoteollisuuden toimijan kanssa, jonka nimeä se ei kuitenkaan kerro. Tämä valmistaja on myös ollut rahoittamassa perinteisen elektronisen osan uudistamista vastaamaan uudenaikaisia IMSE-suunnittelusääntöjä.

Jotta osaa voitaisiin autotuotannossa käyttää, sen pitää läpäistä tiukat testit. Testit suoritettiin riippumattomassa testilaboratoriossa autoteollisuuden toimijan valvonnassa.

Kyseinen toimijan rahoittama ja testattu IMSE-ratkaisu on vallankumouksellinen. Se pitää sisällään enemmän toiminnallisuuksia kuin perinteinen vastaava osa. Kyse ei ole kuvassa näkyvästä toiminnallisesti osasta.

TactoTekin tuoteprojekteista vastaava johtaja Miikka Kärnän mukaan haasteena oli luoda IMSE-ratkaisu, joka vastaa asiakkaan tarpeisiin niin muotoilun, toiminnallisuuden kuin luotettavuudenkin osalta. - Jatkuva tuotekehitys tuotti tulosta: tuloksena oli IMSE-osa, joka on koko rakenteeltaan aidosti 3-ulotteinen, vain 3,5 milliä paksu ja 60prosenttia prosenttia kevyempi kuin perinteinen edeltäjänsä.

Ominaisuuksiensa lisäksi IMSE-osa sisältää printattua elektroniikkaa ja kosketussäätimiä, useita painikkeita ja liukukytkimiä, printattuja 3D-läheisyystunnistimia sekä 33 lediä, jotka tuovat sekä tunnelmaa, että toimivat painikkeiden opastusvaloina. Kaikki printattu elektroniikka ja ledit ovat ruiskuvaletun 3-ulotteiseksi muotoillun muovin sisässä. Tuloksena on rakenteellinen, helposti asennettavissa oleva yksittäinen osa. Toisin kuin perinteisessä kokoonpantavassa rakenteessa, tämä kyseinen IMSE-ratkaisu tarvitsee vain yhden muottityökalun ruiskuvalua varten. Tämän lisäksi perinteiseen teknologiaan verrattuna kokoonpanovaiheiden määrä vähenee radikaalisti entisestä.

Testeissä testattiin esimerkiksi IMSE-osan lämpöshokkirasitusta (välillä -40C - +85C), toimintaa korkeassa ja matalassa lämpötilassa, muuttuvaa kosteutta ja lämpötilaa, sähköisten häiriöiden sietoa (EMC) sekä tärinäkestävyyttä ja häiriöäänien tasoa. TactoTekin IMSE-osat täyttivät kaikki vaatimukset.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template