JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Jokainen tuntee ilmailun ja avaruustutkimuksen sekä tietoliikenteen lautasantennit. Niitä suunnataan tyypillisesti kohteeseensa moottoreiden avulla. Analog Devices on esitellyt uuden antennipiirin, jolla voidaan suunnitella sähköisesti ohjattava antennimatriisi. Kyse on periaatteessa plug-and-play -ratkaisu suuntaavan tutka-antennin toteutukseen.

Mekaanisesti ohjattujen antennien sijaan ADAR1000-piiri kutistaa merkittävästi antennijärjestelmien kokoa, piano ja tehonkulutusta puolustusteollisuudessa, valvontaratkaisussa, lennonjohdossa, tietoliikenteessä ja sään monitoroinnissa. 4-kanavainen piiri mahdollistaa keilanmuodostuksen (beam forming) korvaten samalla 12 erilliskomponenttia, joita tarvitaan antennin digitaaliseen ohjaamiseen.

Antennipiirillä voidaan toteuttaa 360 asteen kattava antenni, jonka resoluutio toimii 2,8 asteen tarkkuudella. Piiri tukee 8-16 gigahertsin antennien toteutusta ja sen integroituun muistiin saadaan tallennettua valmiita keilanmuodostusasentoja.

Piiri tukee aikajakoisia TDD-signaaleja X- ja Ku-kaistoilla. Integroidun kytkimen ansiosta samaa porttia voidaan käyttää sekä vastaanottoon että lähettämiseen. Kanavien asetukset voidaan ohjelmoida yksilöllisesti.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template