JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Huawein Mate 10 Pro oli ensimmäinen älypuhelin, jossa käytettiin dedikoitua tekoäly- eli NPU-prosessoria. Se oli integroitu Kirin 970 -piirisarjalle. Nyt taiwanilaislähteet kertovat, että piirisarjan seuraaja Kirin 980 on valmis ja tulee vauhdittamaan myöhemmin tänä vuonna lanseerattavaa Mate 20 -laitetta.

Tietojen mukaan Kirin 980 -piirisarja valmistetaan TSMC:n 7 nanometrin prosessissa. Tämä on sama prosessi, jota käytetään Applen A12-suorittimessa.

Lisäksi tiedot kertovat, että Kirin 980 pitää sisällään Cambricon Technologiesin uuden AI-suorittimen. Sen kehutaan yltävän viiteen biljoonaan laskutoimitukseen wattia kohti. Prosessorista on kahden, neljän ja kahdeksan ytimen versioita laitteen vaatiman tekoälylaskennan mukaan.

Edellisessä Kiron 970 -prosessorissa käytettiin Cambriconin 1A-prosessoria. Tiettävästi uudessa Kirin 980 -prosessorissa Huawei käyttää ensimmäistä kertaa itse kehittämäänsä grafiikkaprosessoria.

Lisätietoja Kirin 980 -sirusta saadaan todennäköisesti vasta syksyllä.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template