JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tamperelainen Wirepas on saanut kansainvälistäkin omalla IoT-verkkojen Mesh-protokollallaan. Nyt Wirepas tuo esimerkiksi älyvalaistukseen ja muihin IoT-laitteisiin oman Mesh-protokollansa ja Bluetoothin Silicon Labsin Gecko-piireillä.

Gecko EFR32-piirit ovat SiLabsin moniprotokollasiruja eli samalla radiopiirillä voidaan ajaa eri protokollia. Yhdessä Wirepasin kanssa yritykset tarjoavat IoT-piirejä, joilla voidaan toteuttaa sekä Bluetoothilla että Wirepasin Mesh-protokollalla toimivia laitteita.

Kyse on valmiista ratkaisusta, jossa on mukana sekä Bluetooth- että Mesh-pinot. Piiriä ohjataan Micrium OS -reaaliaikakäyttöjärjestelmällä tai linkinhallinta eri radioiden välillä tapahtuu RAIL-liitäntäohjelmiston avulla.

Sisänsä uusi ratkaisu ei ole ainutlaatuinen. Markkinoilla on jo vastaavia virityksiä, joissa yhteydet IoT-laitteiden välillä hoidetaan jollakin mesh-tyyppisellä verkkotekniikalla, ja järjestelmän ohjaukseen käytetään Bluetoothia, joka mahdollistaa esimerkiksi ohjaamisen kännykkäsovelluksella.

Wirepasin Mesh-protokollan etuna yritys kehuu sitä, että datanopeus on yli 20 kertaa perinteisiä mesh-ratkaisuja parempi. Käytännössä tämä tarkoittaa, että verkon solmuja voidaan ajaa paristovirralla muita protokollia pidempään.

SiLabsin ja Wirepasin yhteinen ratkaisu tulee tarjolle tärkeimmille asiakkaille vielä kesäkuun loppuun mennessä. Yleinen myynti alkaa myöhemmin tänä vuonna.

 

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template