JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tamperelainen Wirepas on saanut kansainvälistäkin omalla IoT-verkkojen Mesh-protokollallaan. Nyt Wirepas tuo esimerkiksi älyvalaistukseen ja muihin IoT-laitteisiin oman Mesh-protokollansa ja Bluetoothin Silicon Labsin Gecko-piireillä.

Gecko EFR32-piirit ovat SiLabsin moniprotokollasiruja eli samalla radiopiirillä voidaan ajaa eri protokollia. Yhdessä Wirepasin kanssa yritykset tarjoavat IoT-piirejä, joilla voidaan toteuttaa sekä Bluetoothilla että Wirepasin Mesh-protokollalla toimivia laitteita.

Kyse on valmiista ratkaisusta, jossa on mukana sekä Bluetooth- että Mesh-pinot. Piiriä ohjataan Micrium OS -reaaliaikakäyttöjärjestelmällä tai linkinhallinta eri radioiden välillä tapahtuu RAIL-liitäntäohjelmiston avulla.

Sisänsä uusi ratkaisu ei ole ainutlaatuinen. Markkinoilla on jo vastaavia virityksiä, joissa yhteydet IoT-laitteiden välillä hoidetaan jollakin mesh-tyyppisellä verkkotekniikalla, ja järjestelmän ohjaukseen käytetään Bluetoothia, joka mahdollistaa esimerkiksi ohjaamisen kännykkäsovelluksella.

Wirepasin Mesh-protokollan etuna yritys kehuu sitä, että datanopeus on yli 20 kertaa perinteisiä mesh-ratkaisuja parempi. Käytännössä tämä tarkoittaa, että verkon solmuja voidaan ajaa paristovirralla muita protokollia pidempään.

SiLabsin ja Wirepasin yhteinen ratkaisu tulee tarjolle tärkeimmille asiakkaille vielä kesäkuun loppuun mennessä. Yleinen myynti alkaa myöhemmin tänä vuonna.

 

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Jokaiselle sopiva kuulolaite suoraan kaupasta

Lukulaseja on ollut vapaasti saatavissa käsikaupassa ikänäön vaivaamille kuluttajille, jotka ovat halunneet nopean ratkaisun näköpulmiinsa ilman optikolla käyntiä. Moni lievää tai keskivaikeaa kuulovauriota kokeva kuluttaja olisi mielissään, jos omaan vaivaan löytyisi yhtä nopeasti ratkaisu. Ainakin Yhdysvalloissa ollaankin määrittelemässä lainsäädännöllä uutta laiteluokkaa, joka mahdollistaisi kuulolaitteiden reseptivapaan käsikaupan (OTC, Over-The-Counter). Iso haaste on, miten tällainen kuulolaite saadaan jokaiselle käyttäjälle sopivaksi?

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template