JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mikäli halutaan tuottaa mahdollisimman luonnollinen väri esimerkiksi näyttöön, vanhat RGB-anturit eivät ole kovin hyvä ratkaisu. Sen tilalle on tullut XYZ-anturi, joka mittaa kohdettaan paljon tarkemmin. Itävaltalaisen ams:n uusin on markkinoiden herkin ja dynamiikka-alueeltaan laajin.

AS73211-anturi on ams:n kolmas ns. tri-stimulus -värianturi. Piiri laajentaa ams:n TCS3430- ja AS7261-piirien eli ns. True Color -värianturien valikoimaa ja vastaa korkealaatuisten näyttöjen, kohdevalaisimien ja kolorimetrien vaatimuksiin.

ams:n JENCOLOR-värianturien perheeseen kuuluva AS73211-piiri on varustettu parannelluilla optisilla ominaisuuksilla, jotka perustuvat sen filter-on-glass -teknologiaan. Se mittaa valoa ja väriä tavalla, joka vastaa ihmissilmän havaintoa valosta, kuten alan standardissa CIE 1931 tri-stimulus -mallissa ihmissilmän toiminnasta on määritelty.

Uusi anturi mittaa väriä tarkasti valotasoilla 0,4 luxista jopa 208 tuhanteen luxiin. Laaja dynamiikka-alue 250 000 000:1 mahdollistaa tehokkaan toiminnan erittäin vaihtelevissa valaistusolosuhteissa kuunvalosta kirkkaaseen auringonpaisteeseen.

AS73211:n suuri herkkyys tekee sen erityisen sopivaksi pimeiden objektien ja materiaalien, kuten näytön mustien pikseleiden, tumman ihon, mustan maalin tai maaperän tarkkaan mittaamiseen jopa vähäisen valon olosuhteissa. Anturin integroitu 24-bittinen valoa digitaaliseksi arvoksi muuntava muunnin antaa mahdollisuuden konfiguroida muunnosaikaa 125µs ja 16 sekunnin välillä, joten käyttäjät voivat säätää anturin toiminnan optimaaliseksi tasapainoksi mittausnopeuden ja -tarkkuuden välillä.

AS73211-piirin alhainen tehonkulutus ja automaattinen virrankatkaisutila tukevat käyttöä alhaisen energiankulutuksen ja kannettavissa sovelluksissa. Sopivia käyttökohteita ovat esimerkiksi lääketieteen näytöt ja erilaiset ammattinäytöissä, joissa AS73211-piiri voi tasapainottaa valkoista väriä ja tehdä värienhallintaa. Lisäksi piiri sopii esimerkiksi ilmailunäyttöjen ja valaistuksen ohjaamiseen – yksi ainoa AS73211-piiri voi tukea palauteohjausta koko lähtöskaalalla täydestä kirkkaudesta syvästi himmennettyyn.

Piirin erittäin korkea suorituskyky perustuu osin epätavallisen suureen ilmaisinalaan piirin pinnalla. Piirin edistyneen sähköisen ja optisen suunnittelun ansiosta ams pystyy paketoimaan sen kompaktiin 16-nastaiseen QFN-koteloon, joka sietää hyvin myös altistumista ultraviolettisäteilylle.

AS73211-värianturi on nyt saatavissa tuotantovolyymeissä. Yksikköhinnat ovat alle 5 euroa 5000 kappaleen tilausmäärille. Lisätietoja löytyy ams:n verkkosivuilta.

www.ams.com/AS73211

 

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2