JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mikäli halutaan tuottaa mahdollisimman luonnollinen väri esimerkiksi näyttöön, vanhat RGB-anturit eivät ole kovin hyvä ratkaisu. Sen tilalle on tullut XYZ-anturi, joka mittaa kohdettaan paljon tarkemmin. Itävaltalaisen ams:n uusin on markkinoiden herkin ja dynamiikka-alueeltaan laajin.

AS73211-anturi on ams:n kolmas ns. tri-stimulus -värianturi. Piiri laajentaa ams:n TCS3430- ja AS7261-piirien eli ns. True Color -värianturien valikoimaa ja vastaa korkealaatuisten näyttöjen, kohdevalaisimien ja kolorimetrien vaatimuksiin.

ams:n JENCOLOR-värianturien perheeseen kuuluva AS73211-piiri on varustettu parannelluilla optisilla ominaisuuksilla, jotka perustuvat sen filter-on-glass -teknologiaan. Se mittaa valoa ja väriä tavalla, joka vastaa ihmissilmän havaintoa valosta, kuten alan standardissa CIE 1931 tri-stimulus -mallissa ihmissilmän toiminnasta on määritelty.

Uusi anturi mittaa väriä tarkasti valotasoilla 0,4 luxista jopa 208 tuhanteen luxiin. Laaja dynamiikka-alue 250 000 000:1 mahdollistaa tehokkaan toiminnan erittäin vaihtelevissa valaistusolosuhteissa kuunvalosta kirkkaaseen auringonpaisteeseen.

AS73211:n suuri herkkyys tekee sen erityisen sopivaksi pimeiden objektien ja materiaalien, kuten näytön mustien pikseleiden, tumman ihon, mustan maalin tai maaperän tarkkaan mittaamiseen jopa vähäisen valon olosuhteissa. Anturin integroitu 24-bittinen valoa digitaaliseksi arvoksi muuntava muunnin antaa mahdollisuuden konfiguroida muunnosaikaa 125µs ja 16 sekunnin välillä, joten käyttäjät voivat säätää anturin toiminnan optimaaliseksi tasapainoksi mittausnopeuden ja -tarkkuuden välillä.

AS73211-piirin alhainen tehonkulutus ja automaattinen virrankatkaisutila tukevat käyttöä alhaisen energiankulutuksen ja kannettavissa sovelluksissa. Sopivia käyttökohteita ovat esimerkiksi lääketieteen näytöt ja erilaiset ammattinäytöissä, joissa AS73211-piiri voi tasapainottaa valkoista väriä ja tehdä värienhallintaa. Lisäksi piiri sopii esimerkiksi ilmailunäyttöjen ja valaistuksen ohjaamiseen – yksi ainoa AS73211-piiri voi tukea palauteohjausta koko lähtöskaalalla täydestä kirkkaudesta syvästi himmennettyyn.

Piirin erittäin korkea suorituskyky perustuu osin epätavallisen suureen ilmaisinalaan piirin pinnalla. Piirin edistyneen sähköisen ja optisen suunnittelun ansiosta ams pystyy paketoimaan sen kompaktiin 16-nastaiseen QFN-koteloon, joka sietää hyvin myös altistumista ultraviolettisäteilylle.

AS73211-värianturi on nyt saatavissa tuotantovolyymeissä. Yksikköhinnat ovat alle 5 euroa 5000 kappaleen tilausmäärille. Lisätietoja löytyy ams:n verkkosivuilta.

www.ams.com/AS73211

 

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template