JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Toshiba esitteli pari viikkoa sitten ensimmäisen magneettiseen tallennukseen perustuvan kiintolevyn, jonka kapasiteetti yltää peräti 14 teratavuun. Toshiban mukaan ennätystiheys vaati yhdeksän levyn pinomista samaan koteloon ensimmäistä kertaa ja koko paketin sinetöimisen helium-kaasuun.

Nykyisillä kirjoituspäillä optisen levyn pyörimisen maksiminopeus on asettunut 7200 kierrokseen minuutissa. Levylle saadaan lisää kapasiteettia, kun pyörivien kiekkojen määrää lisätään. Tämä kuitenkin kasvattaa tallennuksen energiankulutusta ja uhkaa haitata luotettavuutta ja kestävyyttä. Lisäksi levyjen pitäisi sopia standardeihin palvelinasennuksiin, joten koon ei saisi kasvaa.

Toshiba 14 teratavun tallennusratkaisu olikin ensimmäinen, jossa oli yhdeksän levyä päällekkäin. Lisäksi kotelo täytettiin toiseksi kevyimmällä kaasulla eli heliumilla. Se pienensi levyjen resistanssia, paransi suorituskykyä ja mahdollisti kapasiteetin kasvattamisen yhdellä uudella kiekolla.

Toshiban mukaan levyn tehonkulutus pieneni heliumin ansiosta jopa 40 prosenttia. Toshiban tähän asti suurikapasiteettisin levy oli 7 levyn ja 10 teratavun malli. Kilpailijoilla on ollut 8 levyn ratkaisuja. Heliumia Toshiba käytti nyt ensimmäistä kertaa. Sen ansiosta uuden tehonkulutus on 3 wattia pienempi kuin aiemman eli 7-levyisen mallin.

Helium aiheutti Toshiballe melkoisia suunnitteluhaasteita. Helium-atomit ovat niin pieniä, että ne karkaavat pienimmästä mahdollisesta reiästä tai halkeamasta kotelossa. Yhtiö onnistui kuitenkin tavoitteessaan niin, että heliumkotelo saatiin tuotua kaupallisesti markkinoille.

Toshiban mukaan uusi 14 teratavun levy on yhtä luotettava kuin sen aikaisemmat levyt. Tilastollisesti levy pettää 2,5 miljoonan tunnin käytön jälkeen.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template