JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Auton eri osia ja komponentteja halutaan yhdistää mahdollisimman nopealla ja yksinkertaisella ratkaisulla. Texas Instruments on esitellyt ethernet-piirin, jolla saadaan ajoneuvossa toteutettua 100 megabitin yhteys yhdellä ainoalla parikaapelilla.

DP83TC811S-Q1 on ethernet-lähettimen fyysinen osa, joka tukee gigabitin sarjamuotoista SGMII-medialiitäntää. Piiri on ensimmäinen laatuaan markkinoilla, TI kehuu.

Piirin avulla järjestelmätoimittajat voivat merkittävästi yksinkertaistaa ajoneuvon verkottamista ethernetillä. Se tukee liitäntöjä useisiin kytkimiin ja muihin liitäntöihin ilman ulkoisia komponentteja. Aiemmin vastaavan ratkaisun on joutunut toteuttamaan erilliskomponenteilla, mikä on merkinnyt suurempaa tehonkulutusta. TI:n mukaan piiri leikkaa 100 megabitin ethernetin tehonkulutuksen noin puoleen aiemmasta.

Itse ohjain on pakattu 6x6-milliseen koteloon. Se tukee IEEE:n 802.3bw-standardia, joten järjestelmätoimittaja voi käyttää suojaamatonta parikaapelia. Tämä tekee ratkaisusta kevyemmän ja edullisemman.

Multimediajärjestelmien ja erilaisten ohjausjärjestelmien lisäksi TI:n uutuusohjain sopii myös ADAS-järjestelmien liittämiseen ethernetillä. Piirin latenssi on vain 140 nanosekuntia, mikä riittää ADAS-järjestelmien tarpeisiin.

TI:n mukaan ohjaimen volyymihinnat lähtevät 2,25 dollarista kappale. Lisätietoja piiristä löytyy TI:n verkkosivuilta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template