JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Auton eri osia ja komponentteja halutaan yhdistää mahdollisimman nopealla ja yksinkertaisella ratkaisulla. Texas Instruments on esitellyt ethernet-piirin, jolla saadaan ajoneuvossa toteutettua 100 megabitin yhteys yhdellä ainoalla parikaapelilla.

DP83TC811S-Q1 on ethernet-lähettimen fyysinen osa, joka tukee gigabitin sarjamuotoista SGMII-medialiitäntää. Piiri on ensimmäinen laatuaan markkinoilla, TI kehuu.

Piirin avulla järjestelmätoimittajat voivat merkittävästi yksinkertaistaa ajoneuvon verkottamista ethernetillä. Se tukee liitäntöjä useisiin kytkimiin ja muihin liitäntöihin ilman ulkoisia komponentteja. Aiemmin vastaavan ratkaisun on joutunut toteuttamaan erilliskomponenteilla, mikä on merkinnyt suurempaa tehonkulutusta. TI:n mukaan piiri leikkaa 100 megabitin ethernetin tehonkulutuksen noin puoleen aiemmasta.

Itse ohjain on pakattu 6x6-milliseen koteloon. Se tukee IEEE:n 802.3bw-standardia, joten järjestelmätoimittaja voi käyttää suojaamatonta parikaapelia. Tämä tekee ratkaisusta kevyemmän ja edullisemman.

Multimediajärjestelmien ja erilaisten ohjausjärjestelmien lisäksi TI:n uutuusohjain sopii myös ADAS-järjestelmien liittämiseen ethernetillä. Piirin latenssi on vain 140 nanosekuntia, mikä riittää ADAS-järjestelmien tarpeisiin.

TI:n mukaan ohjaimen volyymihinnat lähtevät 2,25 dollarista kappale. Lisätietoja piiristä löytyy TI:n verkkosivuilta.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template