JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Auton eri osia ja komponentteja halutaan yhdistää mahdollisimman nopealla ja yksinkertaisella ratkaisulla. Texas Instruments on esitellyt ethernet-piirin, jolla saadaan ajoneuvossa toteutettua 100 megabitin yhteys yhdellä ainoalla parikaapelilla.

DP83TC811S-Q1 on ethernet-lähettimen fyysinen osa, joka tukee gigabitin sarjamuotoista SGMII-medialiitäntää. Piiri on ensimmäinen laatuaan markkinoilla, TI kehuu.

Piirin avulla järjestelmätoimittajat voivat merkittävästi yksinkertaistaa ajoneuvon verkottamista ethernetillä. Se tukee liitäntöjä useisiin kytkimiin ja muihin liitäntöihin ilman ulkoisia komponentteja. Aiemmin vastaavan ratkaisun on joutunut toteuttamaan erilliskomponenteilla, mikä on merkinnyt suurempaa tehonkulutusta. TI:n mukaan piiri leikkaa 100 megabitin ethernetin tehonkulutuksen noin puoleen aiemmasta.

Itse ohjain on pakattu 6x6-milliseen koteloon. Se tukee IEEE:n 802.3bw-standardia, joten järjestelmätoimittaja voi käyttää suojaamatonta parikaapelia. Tämä tekee ratkaisusta kevyemmän ja edullisemman.

Multimediajärjestelmien ja erilaisten ohjausjärjestelmien lisäksi TI:n uutuusohjain sopii myös ADAS-järjestelmien liittämiseen ethernetillä. Piirin latenssi on vain 140 nanosekuntia, mikä riittää ADAS-järjestelmien tarpeisiin.

TI:n mukaan ohjaimen volyymihinnat lähtevät 2,25 dollarista kappale. Lisätietoja piiristä löytyy TI:n verkkosivuilta.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template