JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Eilen tuli kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun Apple esitteli kuluttajille suunnatun iMac-tietokoneen. Monella tapaa iMacia voi pitää ”uude Applen” alkuna. Steve Jobs oli tullut takaisin ja Apple halusi kehittää helppokäyttöisiä tuotteita kuluttajille.

Jobsin mukaan iMacin piti yksinkertaisesti yhdistää Macintosh ja internet tavallisen käyttäjän näkökulmasta. Jobsin mukaan sen hetken kuluttajat-PC:t olivat hitaita, niissä on kaikissa surkea näyttö, eikä yleensä mitään verkkoyhteyttä.

No, ensimmäinen iMac korjasi nämä ongelmat 233 megahertsin kellolla operoivalla PowerPC 730 eli G3-prosessorilla, 32 megatavun RAM-muistilla, neljän gigatavun kiintolevyllä ja 15-tuumaisella paremmalla näytöllä, joka erotteli peräti 1024 x 768 pikseliä. Laite oli muotoilultaan suorastaan legendaarinen ”linnunpönttö”, joka sittemmin sai hyvin värikkäitä seuraajia.

Ensimmäinen iMac oli ensimmäinen monella tapaa. Siinä oli ensimmäistä kertaa USB-liitäntä, ei enää korppuasemaa. Laite sai sekä kehuja että moitteita, kuten kiinnostavat tuotteet aina saavat.

Jobsin iMac-lanseeraus on katsottavissa Youtubessa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template