JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tablettitietokoneet on jo ehditty julistaa kuolleeksi. Ehkäpä uutinen on ennenaikainen, mutta IDC:n tuoreet luvut osoittavat, että markkina on hiljalleen kuihtumassa. Ainoa valopilkku markkinoilla on Chrome OS -pohjaisten tablettien tulo myyntiin.

IDC:n mukaan tabletteja myytiin tammi-maaliskuussa 31,7 miljoonaa kappaletta. Määrä on 11,7 prosenttia pienempi kuin vuotta aikaisemmin.

IDC:n mukaan markkinoilla kasvuun ylsivät Applen iPad Pro ja Microsoftin Surface. Perinteinen Android-lätyskä sen sijaan on vaikeuksissa. Halpatableteissa hinta on kilpailtu minimiin, eivätkä laitteet silti tunnu kiinnostavan ostajia.

Chrome OS -tablettien tuloa markkinoille IDC pitää virkistävän muutoksena. Samalla Googlesta tulee aito alustatoimittaja Applen tapaan. un samaan aikaan Microsoft haluaa tuoda Windowsin tiukemin Arm-alustalle, tablettien näköpiirissä saattaa olla jopa kasvua.

Valmistajista Apple oli ensimmäisellä neljänneksellä omassa luokassaan 28,8 prosentin markkinaosuudella. Apple myi 9,1 miljoonaa iPadia eli lähes joka kolmas myyty tabletti oli Applen valmistuttama.

Samsungin markkinaosuus toiseksi suurimpana pysyi ennallaan 16,7 prosentissa, mutta laitetoimitusten määrä pieneni 5,3 miljoonaan. Huawei kasvatti lukujaan listan kolmosena. Kiinalaisvalmistajan markkinaosuus tableteissa on nyt 10 prosenttia.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template