JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tablettitietokoneet on jo ehditty julistaa kuolleeksi. Ehkäpä uutinen on ennenaikainen, mutta IDC:n tuoreet luvut osoittavat, että markkina on hiljalleen kuihtumassa. Ainoa valopilkku markkinoilla on Chrome OS -pohjaisten tablettien tulo myyntiin.

IDC:n mukaan tabletteja myytiin tammi-maaliskuussa 31,7 miljoonaa kappaletta. Määrä on 11,7 prosenttia pienempi kuin vuotta aikaisemmin.

IDC:n mukaan markkinoilla kasvuun ylsivät Applen iPad Pro ja Microsoftin Surface. Perinteinen Android-lätyskä sen sijaan on vaikeuksissa. Halpatableteissa hinta on kilpailtu minimiin, eivätkä laitteet silti tunnu kiinnostavan ostajia.

Chrome OS -tablettien tuloa markkinoille IDC pitää virkistävän muutoksena. Samalla Googlesta tulee aito alustatoimittaja Applen tapaan. un samaan aikaan Microsoft haluaa tuoda Windowsin tiukemin Arm-alustalle, tablettien näköpiirissä saattaa olla jopa kasvua.

Valmistajista Apple oli ensimmäisellä neljänneksellä omassa luokassaan 28,8 prosentin markkinaosuudella. Apple myi 9,1 miljoonaa iPadia eli lähes joka kolmas myyty tabletti oli Applen valmistuttama.

Samsungin markkinaosuus toiseksi suurimpana pysyi ennallaan 16,7 prosentissa, mutta laitetoimitusten määrä pieneni 5,3 miljoonaan. Huawei kasvatti lukujaan listan kolmosena. Kiinalaisvalmistajan markkinaosuus tableteissa on nyt 10 prosenttia.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template