JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mikä on tekniikka, josta puhutaan paljon mutta johon yritykset eivät ole vielä lähteneet mukaan? Gartnerin mukaan tämä sopii lohkoketjuihin. Vain yksi prosentti yrityksistä ja organisaatioista on tehnyt jotain toimia lohkoketjutekniikan hyödyntämiseksi omassa toiminnassaan.

Tutkimuslaitoksen it-johtajien parissa tehty kysely osoittaa myös, että vain 8 prosenttia yrityksistä on lyhyellä aikavälillä ottamassa lohkoketjuja jotenkin käyttöönsä. Peräti 77 prosenttia sanoi, ettei kohuttu tekniikka kiinnosta niitä ollenkaan.

Gartnerin mukaan tämä osoittaa ilmiselvästi, että lohkoketjuissa on tällä hetkellä kyse ennen kaikkea hypestä. Yritysten kannalta olisikin ensiarvoisen tärkeää ymmärtää, mitä lohkoketjut ovat, mihin niitä voidaan käyttää ja miten niihin kannattaa tulevaisuudessa panostaa.

Haastatelluista it-johtajista neljännes näkee, että lohkoketjujen hyödyntäminen edellyttää kaikista uusista teknologioista eniten uusia osaamisia, joita yrityksissä ei vielä ole. Viidesosan mielestä lohkoketjuosaajia ovat tällä hetkellä vaikeimmin löydettäviä. 13 prosenttia katsoo, että yritysten it-organisaatioiden täytyy muuttua ennen kuin lohkoketjuja voidaan toiminnassa hyödyntää.

Lohkoketju tarkoittaa yksinkertaistettuna tekniikkaa, jossa erilaisia tietokantoja ylläpidetään hajautetusti. Virtuaalivaluuttojen lisäksi tekniikka sopii moneen muuhunkin transaktioiden seuraamiseen ja todentamiseen. Esimerkiksi virtuaalivaluutan arvoa ei voi jälkikäteen muuttaa, kun sen vaihtaessa omistajaa informaatio sisältyy lukuisiin, toisistaan riippumattomiin lohkoihin, jotka pitävät aina sisällään tiedon aiemmista transaktioista.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template