JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mikä on tekniikka, josta puhutaan paljon mutta johon yritykset eivät ole vielä lähteneet mukaan? Gartnerin mukaan tämä sopii lohkoketjuihin. Vain yksi prosentti yrityksistä ja organisaatioista on tehnyt jotain toimia lohkoketjutekniikan hyödyntämiseksi omassa toiminnassaan.

Tutkimuslaitoksen it-johtajien parissa tehty kysely osoittaa myös, että vain 8 prosenttia yrityksistä on lyhyellä aikavälillä ottamassa lohkoketjuja jotenkin käyttöönsä. Peräti 77 prosenttia sanoi, ettei kohuttu tekniikka kiinnosta niitä ollenkaan.

Gartnerin mukaan tämä osoittaa ilmiselvästi, että lohkoketjuissa on tällä hetkellä kyse ennen kaikkea hypestä. Yritysten kannalta olisikin ensiarvoisen tärkeää ymmärtää, mitä lohkoketjut ovat, mihin niitä voidaan käyttää ja miten niihin kannattaa tulevaisuudessa panostaa.

Haastatelluista it-johtajista neljännes näkee, että lohkoketjujen hyödyntäminen edellyttää kaikista uusista teknologioista eniten uusia osaamisia, joita yrityksissä ei vielä ole. Viidesosan mielestä lohkoketjuosaajia ovat tällä hetkellä vaikeimmin löydettäviä. 13 prosenttia katsoo, että yritysten it-organisaatioiden täytyy muuttua ennen kuin lohkoketjuja voidaan toiminnassa hyödyntää.

Lohkoketju tarkoittaa yksinkertaistettuna tekniikkaa, jossa erilaisia tietokantoja ylläpidetään hajautetusti. Virtuaalivaluuttojen lisäksi tekniikka sopii moneen muuhunkin transaktioiden seuraamiseen ja todentamiseen. Esimerkiksi virtuaalivaluutan arvoa ei voi jälkikäteen muuttaa, kun sen vaihtaessa omistajaa informaatio sisältyy lukuisiin, toisistaan riippumattomiin lohkoihin, jotka pitävät aina sisällään tiedon aiemmista transaktioista.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template