JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Pelaajien ja muiden tehoa vaativien hovitoimittaja ADATA esitteli jo tammikuussa Las Vegasin CES-messuilla neste- ja ilmajäähdytyksellä varustettua DDR4-protoa. Nyt tekniikka on tuotu kaupallisesti tarjolle. XPF Spectrix D80 on tiettävästi markkinoiden ensimmäinen hybridijäähdytyksellä varustettu DRAM-muisti.

Lämmöntuotto on tietysti kasvava ongelma muistien kellotaajuuden ja datansiirtokyvyn kasvaessa. ADATA lupaa, että ylikellottajat voivat kiihdyttää uuden DRAM-kamman aina 5000 megahertsin nopeuteen. Näitä nopeuksia varten uusi SPECTRIX D80 sisältää nestejäähdytyselementin, alumiinisen jäähdytyslevyn ja sen piirilevy on valmistettu lämpöä tehokkaasti johtavista materiaaleista.

SPECTRIX D80:n nestejäähdytyskennon kautta haihdutetaan lämpöä alhaisen kiehumispisteen omaavan sähköä johtamattoman nesteen avulla. Adata ei kerro, mistä nesteestä on kyse. Erittäin alhaisen kiehumispisteen ja alhaisen johtavuuden nesteet ovat erittäin kalliita. Sama voidaan toteuttaa myös edullisimmilla aineilla, kuten etanolilla. Kun ADATA ei yksilöi ratkaisunsa detaljeja, tästä on vaikea sanoa mitään.

Nestejäähdytyksen lisäksi moduulissa on myös alumiininen jäähdytyslaippa. Nestejäähdytyksestä on käytännön hyödyn lisäksi myös visuaalista iloa, sillä muistimoduulin RGB-valot heijastuvat jäähdytysnesteestä ja saavat koneen sisukset näyttämään todella upeilta. Käyttäjät voivat mukauttaa valot välkkymään, vaihtamaan värejä tai sykkimään mielensä mukaan. Valoja voidaan hallita joko ADATAn omalla RGB Sync -sovelluksella tai emolevyn valmistajan ohjelmistolla.

SPECTRIX D80 on suunniteltu pelaajille, PC-harrastajille ja ylikellottajille. Se toimii laajalla taajuusalueella 2666-5000 megahertsiä Intelin X299- ja AMD:n AM4 / Ryzen -alustoilla. Valmiit Intel XMP (Extreme Memory Profile) 2.0 -profiilit mahdollistavat vaivattoman ylikellotuksen, mikä vähentää yksittäisten parametrien säätötarpeita tietokoneen BIOS-asetuksissa.

Millä hinnalla pelikoneeseen sitten saa viileänä pysyvää neonväreissä hehkuvaa datansiirtoa? ADATA myy kahden kamman 8 gigatavun moduulia 2666 MHz nopeudella noin 200 dollarilla. Neljän kamman 32 gigatavun moduuli maksaa yli 400 dollaria.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template