JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Pelaajien ja muiden tehoa vaativien hovitoimittaja ADATA esitteli jo tammikuussa Las Vegasin CES-messuilla neste- ja ilmajäähdytyksellä varustettua DDR4-protoa. Nyt tekniikka on tuotu kaupallisesti tarjolle. XPF Spectrix D80 on tiettävästi markkinoiden ensimmäinen hybridijäähdytyksellä varustettu DRAM-muisti.

Lämmöntuotto on tietysti kasvava ongelma muistien kellotaajuuden ja datansiirtokyvyn kasvaessa. ADATA lupaa, että ylikellottajat voivat kiihdyttää uuden DRAM-kamman aina 5000 megahertsin nopeuteen. Näitä nopeuksia varten uusi SPECTRIX D80 sisältää nestejäähdytyselementin, alumiinisen jäähdytyslevyn ja sen piirilevy on valmistettu lämpöä tehokkaasti johtavista materiaaleista.

SPECTRIX D80:n nestejäähdytyskennon kautta haihdutetaan lämpöä alhaisen kiehumispisteen omaavan sähköä johtamattoman nesteen avulla. Adata ei kerro, mistä nesteestä on kyse. Erittäin alhaisen kiehumispisteen ja alhaisen johtavuuden nesteet ovat erittäin kalliita. Sama voidaan toteuttaa myös edullisimmilla aineilla, kuten etanolilla. Kun ADATA ei yksilöi ratkaisunsa detaljeja, tästä on vaikea sanoa mitään.

Nestejäähdytyksen lisäksi moduulissa on myös alumiininen jäähdytyslaippa. Nestejäähdytyksestä on käytännön hyödyn lisäksi myös visuaalista iloa, sillä muistimoduulin RGB-valot heijastuvat jäähdytysnesteestä ja saavat koneen sisukset näyttämään todella upeilta. Käyttäjät voivat mukauttaa valot välkkymään, vaihtamaan värejä tai sykkimään mielensä mukaan. Valoja voidaan hallita joko ADATAn omalla RGB Sync -sovelluksella tai emolevyn valmistajan ohjelmistolla.

SPECTRIX D80 on suunniteltu pelaajille, PC-harrastajille ja ylikellottajille. Se toimii laajalla taajuusalueella 2666-5000 megahertsiä Intelin X299- ja AMD:n AM4 / Ryzen -alustoilla. Valmiit Intel XMP (Extreme Memory Profile) 2.0 -profiilit mahdollistavat vaivattoman ylikellotuksen, mikä vähentää yksittäisten parametrien säätötarpeita tietokoneen BIOS-asetuksissa.

Millä hinnalla pelikoneeseen sitten saa viileänä pysyvää neonväreissä hehkuvaa datansiirtoa? ADATA myy kahden kamman 8 gigatavun moduulia 2666 MHz nopeudella noin 200 dollarilla. Neljän kamman 32 gigatavun moduuli maksaa yli 400 dollaria.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2