JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Pelaajien ja muiden tehoa vaativien hovitoimittaja ADATA esitteli jo tammikuussa Las Vegasin CES-messuilla neste- ja ilmajäähdytyksellä varustettua DDR4-protoa. Nyt tekniikka on tuotu kaupallisesti tarjolle. XPF Spectrix D80 on tiettävästi markkinoiden ensimmäinen hybridijäähdytyksellä varustettu DRAM-muisti.

Lämmöntuotto on tietysti kasvava ongelma muistien kellotaajuuden ja datansiirtokyvyn kasvaessa. ADATA lupaa, että ylikellottajat voivat kiihdyttää uuden DRAM-kamman aina 5000 megahertsin nopeuteen. Näitä nopeuksia varten uusi SPECTRIX D80 sisältää nestejäähdytyselementin, alumiinisen jäähdytyslevyn ja sen piirilevy on valmistettu lämpöä tehokkaasti johtavista materiaaleista.

SPECTRIX D80:n nestejäähdytyskennon kautta haihdutetaan lämpöä alhaisen kiehumispisteen omaavan sähköä johtamattoman nesteen avulla. Adata ei kerro, mistä nesteestä on kyse. Erittäin alhaisen kiehumispisteen ja alhaisen johtavuuden nesteet ovat erittäin kalliita. Sama voidaan toteuttaa myös edullisimmilla aineilla, kuten etanolilla. Kun ADATA ei yksilöi ratkaisunsa detaljeja, tästä on vaikea sanoa mitään.

Nestejäähdytyksen lisäksi moduulissa on myös alumiininen jäähdytyslaippa. Nestejäähdytyksestä on käytännön hyödyn lisäksi myös visuaalista iloa, sillä muistimoduulin RGB-valot heijastuvat jäähdytysnesteestä ja saavat koneen sisukset näyttämään todella upeilta. Käyttäjät voivat mukauttaa valot välkkymään, vaihtamaan värejä tai sykkimään mielensä mukaan. Valoja voidaan hallita joko ADATAn omalla RGB Sync -sovelluksella tai emolevyn valmistajan ohjelmistolla.

SPECTRIX D80 on suunniteltu pelaajille, PC-harrastajille ja ylikellottajille. Se toimii laajalla taajuusalueella 2666-5000 megahertsiä Intelin X299- ja AMD:n AM4 / Ryzen -alustoilla. Valmiit Intel XMP (Extreme Memory Profile) 2.0 -profiilit mahdollistavat vaivattoman ylikellotuksen, mikä vähentää yksittäisten parametrien säätötarpeita tietokoneen BIOS-asetuksissa.

Millä hinnalla pelikoneeseen sitten saa viileänä pysyvää neonväreissä hehkuvaa datansiirtoa? ADATA myy kahden kamman 8 gigatavun moduulia 2666 MHz nopeudella noin 200 dollarilla. Neljän kamman 32 gigatavun moduuli maksaa yli 400 dollaria.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template