JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Pelaajien ja muiden tehoa vaativien hovitoimittaja ADATA esitteli jo tammikuussa Las Vegasin CES-messuilla neste- ja ilmajäähdytyksellä varustettua DDR4-protoa. Nyt tekniikka on tuotu kaupallisesti tarjolle. XPF Spectrix D80 on tiettävästi markkinoiden ensimmäinen hybridijäähdytyksellä varustettu DRAM-muisti.

Lämmöntuotto on tietysti kasvava ongelma muistien kellotaajuuden ja datansiirtokyvyn kasvaessa. ADATA lupaa, että ylikellottajat voivat kiihdyttää uuden DRAM-kamman aina 5000 megahertsin nopeuteen. Näitä nopeuksia varten uusi SPECTRIX D80 sisältää nestejäähdytyselementin, alumiinisen jäähdytyslevyn ja sen piirilevy on valmistettu lämpöä tehokkaasti johtavista materiaaleista.

SPECTRIX D80:n nestejäähdytyskennon kautta haihdutetaan lämpöä alhaisen kiehumispisteen omaavan sähköä johtamattoman nesteen avulla. Adata ei kerro, mistä nesteestä on kyse. Erittäin alhaisen kiehumispisteen ja alhaisen johtavuuden nesteet ovat erittäin kalliita. Sama voidaan toteuttaa myös edullisimmilla aineilla, kuten etanolilla. Kun ADATA ei yksilöi ratkaisunsa detaljeja, tästä on vaikea sanoa mitään.

Nestejäähdytyksen lisäksi moduulissa on myös alumiininen jäähdytyslaippa. Nestejäähdytyksestä on käytännön hyödyn lisäksi myös visuaalista iloa, sillä muistimoduulin RGB-valot heijastuvat jäähdytysnesteestä ja saavat koneen sisukset näyttämään todella upeilta. Käyttäjät voivat mukauttaa valot välkkymään, vaihtamaan värejä tai sykkimään mielensä mukaan. Valoja voidaan hallita joko ADATAn omalla RGB Sync -sovelluksella tai emolevyn valmistajan ohjelmistolla.

SPECTRIX D80 on suunniteltu pelaajille, PC-harrastajille ja ylikellottajille. Se toimii laajalla taajuusalueella 2666-5000 megahertsiä Intelin X299- ja AMD:n AM4 / Ryzen -alustoilla. Valmiit Intel XMP (Extreme Memory Profile) 2.0 -profiilit mahdollistavat vaivattoman ylikellotuksen, mikä vähentää yksittäisten parametrien säätötarpeita tietokoneen BIOS-asetuksissa.

Millä hinnalla pelikoneeseen sitten saa viileänä pysyvää neonväreissä hehkuvaa datansiirtoa? ADATA myy kahden kamman 8 gigatavun moduulia 2666 MHz nopeudella noin 200 dollarilla. Neljän kamman 32 gigatavun moduuli maksaa yli 400 dollaria.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template