JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Älykellot ovat suosittuja ja ne mittaavat ledeineen sykkeen jo varsin tarkasti. Ledien avulla onnistuu kuitenkin myös verenpaineen mittaaminen ja nyt itävaltalainen ams on esitellyt referenssisuunnittelun, jonka avulla laitevalmistaja voi kehittää oman verenpainetta mittaavan älykellonsa tai rannekkeen.

Referenssisuunnittelu perustuu ams:n AS7024-piiriin. Sen avulla voidaan nopeasti ja tarkasti mitata verenpaine. Suunnittelu sisältää kaikki tarvittavat komponentit, sekä ohjelmistot sykemittaukseen, sykkeen vaihtelun mittaukseen ja sydänkäyrän EKG-mittaukseen.

AS7024-anturipiirillä on kolme lediä, fotodiodit ja optinen etupää sykemittauksiin. EKG-mittauksiin piiri sisältää lisäksi analogiaetupään. Ja tämä kaikki 6,1 x 2,7 millin kotelossa.

Anturipiirin sykemittaus perustuu PPG-tekniikkaan (photoplethysmography). Siinä mitataan ledien avulla suonten laajenemista, minkä perusteella syke lasketaan. EKG-mittaus tapahtuu standardisti sydämen sinussolmukkeen tuottamien sähköpulssien perusteella.

Verenpaineen ratkaisu laskee analysoimalla synkronoituja syke- ja EKG-arvoja rinnan. Mittaustarkkuus on validoitu Grazin yliopistossa tehdyissä tutkimuksissa IEEE:n standardien mukaisesti. Mittaustarkkuus on systolisessa eli yläpaineessa <± 7,5 mmHg ja diastolisessa eli alapaineessa <± 5,5 mmHg, ams ilmoittaa.

Lisätietoja löytyy ams:n sivuilta.

 

 

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template