JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Älykellot ovat suosittuja ja ne mittaavat ledeineen sykkeen jo varsin tarkasti. Ledien avulla onnistuu kuitenkin myös verenpaineen mittaaminen ja nyt itävaltalainen ams on esitellyt referenssisuunnittelun, jonka avulla laitevalmistaja voi kehittää oman verenpainetta mittaavan älykellonsa tai rannekkeen.

Referenssisuunnittelu perustuu ams:n AS7024-piiriin. Sen avulla voidaan nopeasti ja tarkasti mitata verenpaine. Suunnittelu sisältää kaikki tarvittavat komponentit, sekä ohjelmistot sykemittaukseen, sykkeen vaihtelun mittaukseen ja sydänkäyrän EKG-mittaukseen.

AS7024-anturipiirillä on kolme lediä, fotodiodit ja optinen etupää sykemittauksiin. EKG-mittauksiin piiri sisältää lisäksi analogiaetupään. Ja tämä kaikki 6,1 x 2,7 millin kotelossa.

Anturipiirin sykemittaus perustuu PPG-tekniikkaan (photoplethysmography). Siinä mitataan ledien avulla suonten laajenemista, minkä perusteella syke lasketaan. EKG-mittaus tapahtuu standardisti sydämen sinussolmukkeen tuottamien sähköpulssien perusteella.

Verenpaineen ratkaisu laskee analysoimalla synkronoituja syke- ja EKG-arvoja rinnan. Mittaustarkkuus on validoitu Grazin yliopistossa tehdyissä tutkimuksissa IEEE:n standardien mukaisesti. Mittaustarkkuus on systolisessa eli yläpaineessa <± 7,5 mmHg ja diastolisessa eli alapaineessa <± 5,5 mmHg, ams ilmoittaa.

Lisätietoja löytyy ams:n sivuilta.

 

 

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template